Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

1001 nacht

1001 nacht thema is fraaie Oosterse kleding, vaak afgewerkt met organza en gouden accessoires. Het harem gevoel komt helemaal naar boven met onze 1001 nacht kleding voor heren.

Toont alle 12 resultaten

1001 nacht carnavalskleding heren

Het carnaval duurt jammer genoeg geen 1001 nacht, maar slechts vier dagen. Tenminste hier in Nederland. In Venetië trekken ze er gerust 12 dagen voor uit. Hoe dan ook de carnavalskleding die gebaseerd is op de sprookjes van 1001 nacht maakt het niet uit hoe lang het carnaval duurt, er is keuze genoeg.

Macho carnavalskleding heren ui bij 1001 nacht

Op de één of andere manier zitten de oosterse sprookjes van 1001 nacht vol met macho achtige typen. Arabieren met kromzwaarden, oliesjeiks met aan iedere vinger 10 vrouwen, het thema carnavalskleding biedt inspiratie genoeg. De bekendste figuren uit 1001 nacht zijn natuurlijk Aladin en zijn wonderlamp, Sinnbad de zeeman en Ali baba en de veertig rovers. De sprookjes komen dan ook een tijd waarin het nog volkomen normaal was dat de man de baas was over de vrouw, al had deze meestal wél de (harem) broek aan.

Zandhazen en woestijnhelden in carnavalskleding heren 1001 nacht

De carnavalskleding 1001 nacht is gebaseerd op het verhaal van een bruut die elke nacht een andere maagd nam en deze ‘s morgens vermoordde, alleen omdat zijn eerste vrouw hem bedrogen had. Dit ging door totdat er een vrouw kwam die elke nacht een verhaaltje vertelde, maar het slot telkens wist uit te stellen tot de volgende dag. De vrouw hield dit 1001 nacht vol en baarde ondertussen een aantal kinderen. Toen ze uitgepraat was had de man geen zin meer haar om zeep te helden. Men zegt dat hij van haar hield, maar misschien had ze hem wel suf gekletst drie jaar lang.

Fop & Feestwinkel