Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Barok

De Barok stijlperiode is een kledingstijl in Europa die ongeveer duurde van 1575 tot 1750. Deze dramatische stijl is ook terug te zien in de kleding van die tijd. Uitbundige hoeden, pruiken en wijd uitlopende jurken zijn herkenbaar voor die periode. De Barok stijl is voor de meeste mensen identiek aan de periode van Lodewijk de 14de stijl aan het Franse hof. De Barok kenmerkt zich door een overdaad aan kant en bewerkte stoffen, bedoeld voor een markies of markiezin om indruk te maken bij haar onderdanen. In onze webshop zijn ook bijpassende barok herenkostuums en accessoires te vinden.

Toont alle 16 resultaten

Carnavalskleding dames “Barok”

Bij Carnavalskleding dames “Barok” denk je onmiddellijk aan overdaad, pracht en praal en sierlijke krullen. En zo ziet de Carnavalskleding dames “Barok” er dan ook precies uit. Er is niets eenvoudigs aan een jurk in barok stijl. In de 17e eeuw was dit de toonaangevende stijl. Niet alleen de kleren van de mensen waren over de top, ook de huizen uit de tijd zitten vol krullen en tierelantijntjes. Precies het tegenovergestelde van de 21e eeuw waarin het motto “less is more” in zwang is. De barokstijl is dus perfect om alles even los te laten tijdens carnaval!

Helemaal uit je dak met Carnavalskleding dames “Barok”

Hoe meer kantjes, ruches en biesjes, hoe beter. In die tijd was men ook dol op enorme pruiken en gepoederde gezichten. Wie wel eens naar de film of voorstelling van Alice in Wonderland gekeken heeft, zal ongetwijfeld de hofhuishouding bij gebleven zijn. Dames in lange wijd uitlopende jurken met uitgestreken smoeltjes en mannen die allemaal lijken op lakeien. Een soort van marionetten, met hun stijve houding, mallotige pofbroeken, lange kousen en gespen op de schoenen. Wil je ook graag net zo koel over komen dan is de IJskoningin de luxe de perfecte outfit voor je tijdens het carnaval.

Hoepelrok onmisbaar bij Carnavalskleding dames “Barok”

Met één van de vele kostuums of jurken uit de categorie Carnavalskleding dames “Barok” ontstijg je spontaan de 21 eeuw en beland je pardoes in de 17e. Heerlijk om even in de huid van iemand anders te kruipen. Waan jezelf een markiezin die in haar koets naar het bal gaat. Om ervoor te zorgen dat je lange jurk wijd uit blijft staan, draag je er een hoepelrok onder, een soort van lange petticoat. Voeg er een kek parasolletje aan toe en ga op zoek naar jouw markies. Vind je het toch allemaal een beetje te barok, neem dan een kijkje bij carnavalskleding dames “Hippie” of ga lekker ontspannen in één van de outfits die je aantreft bij Carnavalskleding dames & Carnavalskleding huispak.

Fop & Feestwinkel