Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Barok

Bij carnavalskleding Barok moetje denken aan de B van Baron, Bombastisch, Bekakt, Bromsnor en Brokaat. Al deze elementen vind je namelijk terug in de barok stijl die eigenlijk vooral een bouwstijl was. De periode waarin barok gebouwd werd was een tijd van overvloed en rijkdom en witte pruiken die we allemaal nog kennen van de rechtbank.

Toont alle 14 resultaten

Carnavalskleding Barok heren

Gelukkig is die malle pruik uit het echte leven verdwenen net als het daarbij behorende lakeien kostuum (laat de Markies van Carabas het maar niet horen). Maar als feestkleding is het livrei natuurlijk prachtig, net als de driesteek afgezet met goud en brokaat. Want is het hele carnaval niet immers een parodie op de gevestigde orde, al kleedden ze zich ondertussen als doorsnee burgers? Waan je een deftige markies met knickerbockers en een lorgnet en uiteraard een wandelstok en schoenen met gespen. Is het je nog niet Barok genoeg, kijk dan een bij de andere Historische carnavalskleding heren voor een mooi carnavalspakje of uniform.

Handschoenen en kanten kraagje mogen bij carnavalskleding in de Barok stijl

Heerlijk om eens even fatterig uit de hoek te komen. Veel mannen durven in het gewone leven nog geen zakdoek vast te houden, uit angst voor mietje uitgemaakt te worden. In de Barok mag je gewoon een korte broek met kousen aan, witte handschoenen dragen en je gezicht poederen. Zelfs handschoenen zijn niet vrouwelijk en je mag een kanten sjaaltje om je nek dragen. Sterker het hoort helemaal bij de stijl van carnavalskleding Barok voor heren.

Fop & Feestwinkel