Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Braziliaans

Het hoogtepunt in Rio de Janeiro is de parade in de Sambadrome. De 700 meter lange straat met tribunes is dé plek om te laten zien hoe je een feestje geeft. Met deze Braziliaans geïnspireerde kleding zet ook jij elke avond de boel op zijn kop. Veel ruche en kleuren zijn wat deze Braziliaanse kledingstijl kenmerkt. Vrolijke jurken in Braziliaans of Caribische tinten die eventueel kunnen worden aangevuld met bijbehorende samba’s.

 

Toont alle 6 resultaten

Carnavalskleding dames Braziliaans voor zomerse tenuutjes

In Brazilië wordt het carnaval uitbundig gevierd in februari, net als bij ons. Alleen is het dan in Rio de Janeiro hartje zomer. Braziliaanse carnavalskleding is dan ook vaak erg onthullend en exotisch. Bijna net zo als de pakjes bij Carnavalskleding dames Sexy. Toch zijn de mensen van top tot teen verkleed. Het begint bij de hoofdtooi, vaak voorzien van enorme veren. Deze veren staan als een waaier omhoog waardoor de dames eruit zien als enorme paraderende trotse pauwen.

Onherkenbaar met masker bij Carnavalskleding dames Braziliaans

Wie incognito is, voelt zich een stuk vrijer. Geen wonder dat het gebruik van maskers en zonnebril helemaal thuis hoort bij het carnaval, ook het Braziliaanse. Om even de waan van alledag te ontsnappen stap je bijna letterlijk in de huid van een ander. Vergis je niet, aan de parade gaat een heel jaar van voorbereiding vooraf.

Carnavalskleding dames Braziliaans geeft je vleugels

In Rio de Janeiro wordt de optocht georganiseerd door sambascholen. Eigenlijk is het een soort van onderlinge competitie waarbij de beste wint. Je kunt als toerist tickets kopen om de parade te bekijken maar het is ook mogelijk zelf mee te lopen. Dan moet je wel een carnavalskostuum kopen van een sambaschool. En vervolgens krijg je vleugels. In het Braziliaans Alas. De vleugel bepaalt waar je in de parade met lopen want iedereen heeft een vaste plek en een vaste rol in het geheel. Voor wie nog meer kostuums met vleugels wil, of als echte pauw wil paraderen, kijk bij Carnavalskleding dames“dieren”.

Carnavalskleding dames Braziliaans met eigen thema

Carnavalskleding in Rio is niet goedkoop. Alle kostuums en maskers en andere accessoires worden met de hand gemaakt. De carnavals outfits kosten zo tussen de $200 en de $10.000. Ook wanneer je zelf een leuk glitter niemendalletje wil kopen voor het Braziliaanse carnaval, ben je zo een paar honderd dollar verder. Bij ons is dat gelukkig een stuk voordeliger, vooral wanneer je iets kunt vinden bij de Aanbiedingen. Trouwens, je vindt ook zat glitters in de categorie Carnavalskleding glitter en glamour dames.

Fop & Feestwinkel