Menu
  • Beoordeling 8.8/10
  • Fysieke winkel in Valkenswaard
  • Snelle verzending
  • Getoonde voorraad = winkel voorraad
  • 20.000 artikelen op voorraad

Als je haar niet goed zit

Als je haar niet goed zit

Bad hair day of toneelpruik

We zuchten en kreunen wat af voor de spiegel als we een bad hair day hebben. Zeker wanneer je een belangrijke afspraak hebt dan is het een ramp wanneer je haar niet goed zit.

Dit is des te vreemder omdat de simpele oplossing, een pruik, in een heel kwaad daglicht staat. Een pruik neem je alleen maar wanneer je je haardos door haarziekte of chemo dreigt kwijt te raken.

Een man met een toupetje wordt uitgelachen en vrouwen met pruiken worden meestal weggezet in het hoekje van dom en blond. Misschien omdat er zoveel slechte pruiken zijn, of omdat mensen een pruik hebben die niet goed past.

Goede en slechte pruiken

Normaalgesproken moet je niet kunnen zien dat je een pruik draagt. Een scheve pruik of toupet is lachwekkend, dus je kunt hem tijdens carnaval natuurlijk wel expres scheef opzetten of zo dragen dat meteen duidelijk is dat je een pruik op hebt. Vooral mannen vinden het leuk om met lang krullend dameshaar of vlechtjes rond te lopen tijdens carnaval.

Vrouwen zijn wat kritischer. Een goede pruik voegt iets bijzonders toe, maar mag er niet (te) nep uit zien. Persoonlijk vind ik zo’n paarse punk bos best heel imposant, maar voordat ik naar de kapper ga en mijn lokken paars laat verven, dat is nog een hele stap.

Een goede pruik is een mooie manier om te kijken welk kapsel en welke kleur bij je gezicht past. Bovendien ben je met een mooie bos haar in een andere kleur en stijl als die je gewend bent, meteen onherkenbaar. Ideaal voor carnaval dus of voor een themafeestje.

Is een goede pruik wel betaalbaar?

Een echte goede haarpruik is natuurlijk gemaakt van mensenhaar en daardoor erg duur. Mensen die vanuit gezondheidsoptiek permanent een pruik moeten dragen komen soms in aanmerking voor een vergoeding van de zorgverzekering. Ook kunnen ze bij de haarstichting terecht. Voor degene voor wie een pruik pure luxe of lol is, zijn er best goede alternatieven voor de nylon klitten bos. Dit zijn de toneelpruiken, pruiken die gemaakt zijn om meer dan één keer gedragen te worden.

Een goede pruik moet je kunnen wassen en verstellen

Toneelkleding wordt regelmatig door andere mensen gedragen en moet dus ook regelmatig gewassen worden. Hetzelfde geldt voor de pruiken, snorren en baarden. De toneelpruiken zijn daarom wasbaar en verstelbaar. Voor een paar tientjes loop je er bij als Barbie of Brigitte Bardot. Wil je liever een donkere brunette zijn of toch liever een ravenzwarte heks, toneelpruiken zijn er in alle uitvoeringen.

Toneelpruiken bieden waar voor je geld

Stijl of met krullen, getoupeerd en opgestoken voor bij een Barok carnavalskostuum, je kunt het zo gek niet bedenken of er is een pruik bij. Sterker, wanneer je op zoek bent naar een bijzondere outfit, dan kun je inspiratie op doen door op je gemak eens alle mooie toneelpruiken te bekijken.