Menu
  • Beoordeling 8.8/10
  • Fysieke winkel in Valkenswaard
  • Snelle verzending
  • Getoonde voorraad = winkel voorraad
  • 20.000 artikelen op voorraad

Carnavalskleding Eindhoven

In Eindhoven doen ze met carnaval niet aan schminken en pekskes. In Eindhoven ga je hooguit verkleed. Wie geen ervaring heeft met carnaval kan hier zijn eerste stapjes prima doen. Ben je op zoek naar een echte Carnavalskleding in Eindhoven, kijk dan eens online  en zoek gewoon op Carnavalskleding. Of feestwinkel. Eindhoven, dat rond de 11e van de 11e niet langer Eindhoven heet maar Lampegat, kent natuurlijk verschillende carnavalswinkels. Maar het grootste aanbod vind je in Valkenswaard bij Fop en Feestwinkel. En dat is maar een klein stukje rijden van Eindhoven. Je kunt er kijken, voelen en kopen. Dat laatste kan ook online.

Wat is er te koop in de Carnavalskleding Eindhoven

Wie niet regelmatig carnaval viert kan zich niet voorstellen dat er Carnavalskleding bestaan die meer dan 10.000 m2 vloeroppervlak hebben. En toch is het zo. Want de eindhovenaren zijn gek op carnaval. Groot verschil met Limburg is dat er gewone muziek gedraaid wordt uit de top40, prima dus voor de beginnende carnaval vierder. Net als alle andere Brabanders vieren ze het carnaval in cafeetjes en in besloten kring. Natuurlijk kunnen buitenstaanders ook genieten van de praalwagens in de optocht, maar het carnaval is toch echt iets voor de eigen mensen.

Elke plaats zijn eigen Carnavalskleding

Brabanders doen niet zo heel moeilijk over carnaval. Een boerenkiel en boerenbont sjaaltje volstaan al als basis. Dus daar hoef je eigenlijk niet voor naar Carnavalskleding. De finesses schuilen in de accessoires. Het sjaaltje, de pet, de speldjes, de eremedailles. Elke plaats heeft haar eigen specialiteit. En natuurlijk spelen grote werkgevers en voetbalclubs een belangrijke rol in het carnavalsleven. Zo herken je de Eindhovenaren aan de oranje-blauwe kleuren. Of aan het rood witte sjaaltje. Want aan het rood geel en groen doen ze niet met carnaval. Het carnaval draait hier in Eindhoven om boerenkielen, bier, confetti en hossen.

Elk jaar ander thema

Je hoeft dus niet elk jaar een compleet nieuwe outfit te kopen, maar het mag wel. De eindhovenaren, of moet ik lampegatters zeggen, verzinnen ieder jaar een nieuw thema en dat vind je dan weer terug in de optocht, de praalwagens en natuurlijk de carnavalskostuums.

Eindhoven telt wel 5 carnavalswinkels

De kei, het Schnabbeltje, de Gestelse Feestwinkel, de winst pakker en El Blanco, Eindhoven staat bol van Carnavalskleding. Het lijkt een beetje op de bakker, die je vroeger ook in elke wijk had zitten. Maar ook Carnavalskleding viert het internet hoogtij. Het online aanbod is natuurlijk niet te vergelijken met wat je in de feestwinkel kunt laten zien. Die kostuums hangen toch allemaal op hangertjes en soms kijk je gewoon over de leukste heen.

Online Carnavalskleding Eindhoven

Feestwinkels zijn vaak niet het hele jaar door geopend, omdat de vraag natuurlijk niet altijd even groot is. Het nadeel van deze seizoenswinkels is dat je altijd in de drukte loopt. Tijd voor advies of een beetje vergelijken met prijzen in andere winkels heb je eigenlijk niet. Laat staan dat je er eens rustig een nachtje over slapen kan. Bij online winkelen kan dat natuurlijk wel. De bezorgkosten wegen ruim op tegen de brandstof en de tijd die je overhoudt voor andere dingen. Want de postbode bezorgt natuurlijk ook buiten Eindhoven. Wil je toch eens even rustig winkelen in een echte fysieke winkel waar je gratis voor de deur kunt parkeren? Kom dan naar Valkenswaard. Daar vindt je carnavalskleding in alle soorten en maten.

Concurrerende prijzen Carnavalskleding Eindhoven

Uiteraard zit er ook simpel rekensommetje vast aan de carnavalswinkel en het assortiment dat ze aanbieden. Koop je bij een carnavalswinkel in het centrum van Eindhoven, dan zijn de prijzen er ook naar. Je mist wel de gezelligheid en de sfeer natuurlijk, maar die pak je dubbel en dwars terug als het carnaval losbreekt. Salaai!