Menu
  • Beoordeling 8.8/10
  • Fysieke winkel in Valkenswaard
  • Snelle verzending
  • Getoonde voorraad = winkel voorraad
  • 20.000 artikelen op voorraad

Kwalitatieve Lederhosen

Kwalitatieve Lederhosen

Berchtesgaden, adelaarsnest in Beieren

Mocht je denken, hé dat klinkt me bekend in de oren, dan klopt dat. Berchtesgaden was de plek waar Hitler zich zomers (ondanks zijn hoogtevrees) terugtrok op de berg en bij de Königssee met Eva Braun. Wie het adelaarsnest bezoekt, ziet daar niets meer van terug. De Duitsers zijn veel te bang dat de plek anders een soort van bedevaartsoord wordt voor neonazi’s. Een bezoekje aan het atelier van Stangassinger is veel leuker.

Hoge prijs door hertenleer en handwerk

Dat een handgemaakte lederhosen zo duur is, komt natuurlijk allereerst door het vele handwerk. Gemiddeld kost het 30 uur om een lederhosen in elkaar te zetten. Alle delen worden met de hand uitgeknipt en aan elkaar genaaid. Ook de borduurpatronen gaan met de hand en zijn hartstikke uniek. Lederhosenmaker van Stangassinger gebruikt de authentieke, traditionele symbolen. Aan de hand van die symbolen kan hij ook herkennen of een lederhosen “echt” is of niet.

Gouden handel

Of het aan de plek Berchtesgaden ligt, is niet onderzocht, maar dat het bedrijf Stangassinger nog immer een omzet van €300.000 draait mag een wonder heten. De chinezen kopen massaal alle huiden op, waardoor de prijs van leer enorm stijgt. Het wordt voor het traditionele bedrijf steeds moeilijker om nog winst te maken.

Ook Dirndl in de lift

Het is trouwens niet alleen de lederhosen die een soort van comeback lijkt te maken. Ook de dirndl is trendy. Dit heeft te maken met het traditionele èn vrouwelijke karakter van de dirndl. Vergelijk het met de aanhoudende vintage trend, waarbij de jaren 50 jurken die het vrouwelijk silhouet benadrukten, niet meer uit het straatbeeld zijn weg te denken.

Betaalbare Lederhosen

Nu is het niet voor iedereen weggelegd om €2500 neer te tellen voor een handgemaakte lederhosen. Bovendien heb je hem dan nog niet voor de aanstaande oktoberfeesten. Maar kies nou niet meteen voor de allergoedkoopste. Ze zijn er heus, lederhosen voor €25, maar geloof me, die zijn dus niet van leer maar van stof of zelfs plastic. Met zo’n broek loop je dus echt voor joker. Oktoberfeest is een traditioneel feest en moet je zeker niet verwarren met carnaval. Koop dus een goede kwaliteit lederhosen. Heb je een beetje moeite met de bretels? Troost je, hij wordt tegenwoordig ook met alleen een riem gedragen. Wil je echt een top model? Kies dan voor onze herten lederhosen

Tips voor de stijl

En wanneer je in stijl naar de oktoberfeesten wilt gaan, draag je er natuurlijk sokken en een alpenhemd bij. Onthoud dan als vuistregel dat wanneer je een lange lederhosen hebt, je je sokken laat afzakken tot je enkels. Draag je een korte, dan gaan je sokken omhoog tot aan je knie. Loferl staan ook stoer. Een soort been warmers maar dan voor heren en die omspannen alleen de kuit. Let wel, heb je amper kuiten, begin er dan niet aan, want geheid dat ze afzakken en dan sta je alsnog voor schutJ.