Menu
  • Beoordeling 8.8/10
  • Fysieke winkel in Valkenswaard
  • Snelle verzending
  • Getoonde voorraad = winkel voorraad
  • 20.000 artikelen op voorraad

Last minute tips Moederdag

Last minute tips Moederdag

Uitslapen

De dag begint altijd goed zonder stress. Ontbijt op bed dus op en tijdstip dat HAAR uitkomt. Dat betekent dus meestal dat moeder mag uitslapen. Heel lief bedoeld dus wanneer je haar om zeven uur wakker maakt met een paar zwart verbrande boterhammen en een kop koffie met een voetenbad, maar daar maak je haar niet blij mee. Zorg ervoor dat de kinderen stil zijn, laat ze werken aan een mooie tekening bijvoorbeeld. En natuurlijk niet op de muur. Zorg dat feesttoeters veilig opgeborgen zijn. Toeteren mag, maar alleen buiten en dan ook nog als moeder veilig in de badkamer beland is, liefst onder water. Wie de roltong heeft uitgevonden had beslist een hekel aan moeders.

Doe klusjes en doe het in stilte

Ook wanneer moeder er eerst uit moet om de hond uit te laten, de katten eten te geven en de oven aan te zetten, dan is het ontbijt een soort mosterd na de maaltijd. Begin moederdag dus met de klusjes die je moeder anders zelf doet op zondagochtend. Doe dat vooral zachtjes en maak GEEN ruzie. Als er iets is waar je een moeder blij mee kunt maken dan is dat stilte. Heel lief zingen mag ook, alleen als het meerstemmig is en zeker niet vals.

Houd het opgeruimd

Vergeet vooral niet om ervoor te zorgen dat de keuken opgeruimd is, ook wanneer jullie klaar zijn met sinaasappels persen en brood roosteren. Wanneer je moeder houd van badderen en jullie ook daadwerkelijk in het bezit zijn van een bad, dan is een ontbijt in bad het summum van luxe. Zet de rand vol met waxinelichtjes en versier de badkamer met organza lint en ballonnen. Laat het bad vollopen terwijl je haar ondertussen verblijdt met bijvoorbeeld geurige badolie of badzout.

Maak het feestelijk en zorg voor verbinding

Wanneer je er in geslaagd bent alle voorbereidingen in stilte te treffen dan is het tijd voor een knallend ontbijt. Trek gerust een fles champagne open, maar alleen als jij voor de rest van de dag de kinderen mee neemt naar de dierentuin of zwembad. Maak slingers van roze crêpepapier of knip een hart uit karton en verf hem rood. Tekstje erop waarom je van je moeder houdt, en de dag kan niet meer stuk. Doe dat wel concreet. Dus niet alleen “ik houd van jou”, maar zeg “als ik jou zie lachen, dan maakt mij dat zo blij”. Of benoem wat ze voor je doet en hoezeer je dat waardeert of hoe blij je wordt als ze je ’s morgens wakker maakt met een knuffel. Wees specifiek met je complimenten, dan maken ze indruk. Voor meer mindfulness kun je jezelf op cursus sturen, of ga beiden, kijk eens op www.verbindwerk.nl.

Maak een lijstje voor volgend jaar

Terwijl je aan het improviseren bent, kun je de dingen opschrijven die je nu mist. Zo maak je een checklist voor volgend jaar. Want moederdag vier je de rest van je leven. Jong en oud geniet van dat ene speciale momentje waarop het moeder zijn zo expliciet gewaardeerd wordt. Want de rest van het jaar worden zoveel dingen vanzelfsprekend van haar verwacht dat ze dat feestje dubbel en dwars verdiend. Misschien kun je elke maand wel een moederdag inlassen en dat als cadeautje presenteren! Of zeggen dat dit de generale repetitie was en dat de echte moederdag, volgende week gevierd wordt. Dan heb je tijd genoeg om ballonnen, een mooi tafelkleed, leuke servetten voor het ontbijt of een dienblad dat je versiert met bloemblaadjes erbij te halen.