Menu
  • Beoordeling 8.8/10
  • Fysieke winkel in Valkenswaard
  • Snelle verzending
  • Getoonde voorraad = winkel voorraad
  • 20.000 artikelen op voorraad

Na feesten komt vasten

Na feesten komt vasten

Carnaval was leuk, beregezellig en kleurrijk. Hier en daar, zoals in Tilburg werd een asielzoekercentrum aangedaan

http://www.bd.nl/xtra/carnaval/verbaasde-asielzoeker-sluit-aan-in-de-polonaise-in-tilburg-ik-vind-het-leuk-1.6932266.

Zodat ook de mensen uit andere werelddelen kunnen zien dat wij Nederlanders best weten wat feesten is. Het hele jaar door zijn we druk, druk, druk, maar met carnaval gaan de voetjes drie dagen lang van de vloer en is iedereen gelijk. Dat laatste is natuurlijk het belangrijkste, want dat zorgt ervoor dat iedereen kan ontspannen en even de zorgen van alledag vergeten kan.

Verkleden maakt vrij

Beproefde methode is je verkleden en dat doen wij Nederlanders dus graag. Met carnaval dossen we ons uit als vrolijke feestvierders, omdat dat eigenlijk hetgeen is wat we het liefste doen. Helaas roept de plicht en hebben we de rest van het jaar weinig tijd om ons bezig te houden met onze medemens. Althans, zo lijkt het. De hoeksteen van de samenleving kreunt en zucht, want ook binnen het gezin is de tijdsdruk, of liever gezegd het onvermogen om tijd voor elkaar vrij te maken,  een toenemende bron van spanning.

Vastentijd, aandacht voor de ander en de minder bedeelden

Nederland gaat gebukt onder een groot schuldgevoel, van altijd tekort schieten. Maar niet met Carnaval want dan gaat de beuk erin. Na drie dagen feestvieren, en je één voelen met de hele feestvierende meute, val je letterlijk in een gat. Je lijf is moe maar voldaan, maar je geest hunkert naar meer. Naar meer van hetzelfde en je pijnigt je hersens over waarom je hier een jaar lang op moet wachten. Je wilt NU ook iets doen voor je medemens, zodat je het hele jaar door het gevoel hebt één familie te zijn. Erbij te horen. Het gevoel dat je goed doet, geeft een goed gevoel. Dus waarom zou je nu in de vastentijd, niet eens een goede daad kunnen verrichten.

Carnaval en goede doelen

Want stel dat al die carnavalsvierders, die toch zeker €25 of een veelvoud daarvan hebben uitgegeven aan carnavalskleding, feestversiering en niet te vergeten aan bier, nu eens €25 doneren voor een goed doel. Waarschijnlijk kun je dat nu niet missen, want je spaargeld van het hele jaar heb je zojuist aan carnaval besteed. Dan kun je de komende dagen, de vastentijd, mooi gebruiken om geld uit te sparen. Koop eens een kratje bier minder, sla eens een keertje dat restaurant bezoek over of ga niet naar de sauna. Binnen no-time heb je €25 in je pocket en daar zijn goede doelen heel blij mee.

Doneren aan goede doelen in vastentijd

Bijvoorbeeld de €25 euro actie van StartUp4kids, die financieel onderwijs verzorgd voor sociaal achtergestelde kinderen in Nepal, Peru, Uganda Guatemala en Ethiopië. Met €25 kan een kind een jaar lang aanvullend financieel les krijgen en leren hoe ze ooit zelf ondernemer kunnen worden. Ze leren dat door samenwerken iedereen de kans krijgt zijn eigen talenten te benutten. Want we verdienen allemaal een eerlijke kans om zelf onbezorgd carnaval te vieren.