Menu
  • Beoordeling 8.8/10
  • Fysieke winkel in Valkenswaard
  • Snelle verzending
  • Getoonde voorraad = winkel voorraad
  • 20.000 artikelen op voorraad

Rockabilly Kleding | Fop & Feestwinkel

Rockabilly Kleding | Fop & Feestwinkel

Wijde rokken, opvallende petticoats

Zeg rockabilly en je hoort rock’n roll. Je krijgt onmiddellijk een onbedwingbare neiging om lekker uit je dak te gaan. De vrouwelijke rockabilly is dan ook echt op en top vrouw, compleet met make-up, ingesnoerde taille en hoge hakken, hoe pijnlijk ook. Als dame kun je kiezen voor pin-up, ingetogen Audrey Hepburn of sexy Betty Boop. Kies iets dat past bij je eigen stijl en smaak en je zult werkelijk veel plezier hebben van je feestelijke rockabilly outfit.

Nine to five of rock around the clock?

Als vrouw heb je ruime keuze in het rockabilly segment. Denk aan Dolly Parton, working nine to five .  Heb je geen idee over wie we het hebben? Denk dan een willekeurig welk personage uit Mad Men en je komt zo een dame tegen in wiens schoenen je wel even zou willen ronddansen. Wordt het jongensachtige Peggie of toch liever rondborstige Joan? Of liever stijlvolle Megan, of de nog iets keurigere Betty Draper, altijd op en top vrouwelijk gekleed, behalve wanneer ze naar de paarden rennen gaat.

Vrouwelijke rockabilly’s sterren domineren de kledingstijl

De dames die werkelijk in de rockabilly muziek bekend zijn geworden zijn beperkt, maar denk niet dat vrouwen altijd een ondergeschikte rol speelde. Janis Martin werd zelfs de vrouwelijke Elvis genoemd en wie een keertje naar Wanda Jackson luistert uit die tijd, zal even stomverbaasd staan over haar stemgeluid. Rauwer dan Janis Joplin en krachtiger dan Chuck Berry dus denk niet dat je alleen als muurbloempje of pin-up het rockabilly feest kan betreden. Neem je cowboy hoed en gitaar en “rock around the clock:  in je rockabilly dameskostuum!

Zelfs mannen voelen zich helemaal thuis bij rockabilly

Bijna iedere man voelt zich thuis in een rockabilly pak. Want eigenlijk is het niet zo moeilijk. Hij draagt ofwel een colbert, of shirt met (te) korte broek met smalle pijpen. Nou ja smal, in de ogen van toen dan, want een skinny jeans is niet echt geen rockabilly. Toch kom je zelfs in een skinny jeans aardig voor de dag als je maar het juiste shirt draagt. Een witte, dan ben je James Dean natuurlijk, maar check even onze coole rockabilly shirts en je begrijpt hoe easy het kan zijn. Bovendien mag de man stoer zijn, een echt haantje, behalve wanneer hij toch liever het Buddy Holly-type wil zijn. Kort en goed, in Rockabilly kleding mag hij gewoon zijn mannetje staan. En zeg nou eens eerlijk, dat doen mannen toch graag?

Bekijk hier ons assortiment Rockabilly heren kleding

Bekijk hier ons assortiment Rockabilly dames kleding