Menu
  • Beoordeling 8.8/10
  • Fysieke winkel in Valkenswaard
  • Snelle verzending
  • Getoonde voorraad = winkel voorraad
  • 20.000 artikelen op voorraad

Versiering Oud en Nieuw

Versiering voor Oud en nieuw, here we come!

 2016 is bijna ten einde. Ons rest alleen nog het opruimen van de kerstboom en het ophangen van de versiering voor oud en nieuw, alvorens we te kurken kunnen laten knallen. 2016 was geen vrolijk jaar en zelfs op eerste kerstdag moesten we nog afscheid nemen van een beroemde zanger. George Michael, de man die met Last Christmas toch een heleboel centjes verdiend heeft, is er niet meer. We gaan hem missen! 

Geluk kun je afdwingen met mooie versiering voor oud en nieuw

Reden te meer om elke reden tot een feestje aan te grijpen. Het vuurwerk met oud en nieuw is van oudsher een Germaans gebruik om de goden gunstig te stemmen en boze geesten af te schrikken. Misschien dat we deze jaarwisseling maar een paar extra potten vuurwerk in moeten slaan. Samen het nieuwe jaar inluiden is wel zo gezellig met onze versiering voor oud en nieuw. Slingers horen bij iedere verjaardag dus ook die van het jaar zelf. Kijk bij themafeest/ Happy New Year.

Slingers en tierelantijnen

Gouden of zilveren slingers doen het goed met de jaarwisseling. Iedereen wil op zijn of haar manier schitteren en daar past best een sfeervolle entourage bij. Kijk eens bij onze themafeesten. Goud of zilver bieden al je versiering in één kleur, van slingers tot kroonluchters en lampionnen en van tafellaken tot bestek en borden. Succes verzekerd wanneer je je gasten van te voren de dresskleur verklapt.

Pas op met de kurken

Wil je het nieuwe jaar niet beginnen met een gat in je plafond of een blauw oog, dan is het handig het ontkurken van de champagne over te laten aan een professional of, nog beter misschien, dit een paar keer  te oefenenJ. Hoewel iedereen de knal geweldig vindt, is het voor de champagne beter wanneer je de kurk rustig laat opkomen. Bovendien verspil je veel minder van het kostelijke vocht. Niet schudden maar voorzichtig draaien aan de kurk en tegen houden wanneer je hem voelt opkomen. Een bescheiden plopje is het resultaat. Santé!

Vuurwerk veilig afsteken

Hoewel onze versiering voor oud en nieuw natuurlijk zoveel mogelijk brandvertragend is gemaakt, is het niet handig om vuurwerk af te steken in de buurt van slingers. Natuurlijk houd je vuurwerk niet in de hand maar plant je de pijlen in een stevige koker die je voordat de champagne los gaat, hebt ingegraven. Wil je per se de lege champagnefles gebruiken, graaf die dan ook een stukje in. Niet zo vervelend als een omvallende fles en een vuurpijl die ineens over de grond op je af schiet. En natuurlijk met veiligheidsbril. Zorg voor een bril die ook afsluit aan de zijkanten, want een rotje dat tussen bril en je oog ontploft is nog erger dan zonder. Onze brillen zijn leuk, maar niet geschikt. Neem liever een echte bril, gratis bij de opticien af te halen. Hopelijk zien we elkaar dan gezond en wel volgend jaar.

Alvast de allerbeste fop- en feestwensen en op naar carnaval 2017J!