Menu
  • Beoordeling 8.8/10
  • Fysieke winkel in Valkenswaard
  • Snelle verzending
  • Getoonde voorraad = winkel voorraad
  • 20.000 artikelen op voorraad

Waarom het leven ook alweer zo leuk is

Geef jezelf vleugels

Soms vergeet je in de waan van alle dagen dat het leven leuk  is. Sinds je weet wel wiens naam we niet meer kunnen horen zo vaak te zien is, lijkt de pret eraf. Maar er zijn manieren om je gedachten te verzetten. Sinds mensenheugenis zijn er al gestoorde leiders geweest die het goed meenden voor te hebben met de mensheid. De kunst is je er niet door te laten meeslepen. Niet denken dat je machteloos bent. Al die negativiteit om je heen, zou je laten denken dat er niets meer te lachen valt, maar niets is minder waar. Heb je last van al die zwartkijkers om je heen, hier een aantal beproefde tips. Binnen de kortste keren heb jij weer vleugels.

Omdenken met veel fantasie

Alles heeft altijd twee kanten, soms zelfs nog meer. Je weet wel. Het is glas is halfvol. Of halfleeg. Zo kun je alles war zwaar is, ook licht maken en alles wat zwart is, kan alleen maar zwart zijn wanneer er ook wit is. Dus zonder verdriet geen vrolijkheid en zonder ellende geen reden tot feesten. Zie je geen lichtpuntjes, maak er dan eentje. Bouw je eigen feestje. Niet voor niets is er een gezegde dat luidt: het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingersophangen.

Aan het einde van de tunnel brandt licht

Nog zo’n mooi gezegde dat op meerdere manieren uit te leggen is. Positief kun je denken dat na veel narigheid, er uiteindelijk weer goede tijden aanbreken. Ben je niet zo positief ingesteld en zit je midden in je dip, dan is dat moeilijk voor te stellen. Mensen die een bijna dood ervaring beschrijven, hebben het altijd over dat licht aan het einde. Dus zelfs als je het niet overleeft, beland je in het licht. Elfs wanneer dat licht een naderende trein uit de tegenovergestelde richting blijkt te zijn. Ben je dus bang voor de dingen die komen, probeer ze dan te relativeren. Wat is het ergste dat je zou kunnen overkomen? Meestal vrezen we zaken die minder erg zijn dan dood gaan, dus kom op, wat heb je te verliezen?

Je leeft maar ene keer, vier het leven!

Na zo veel wijsheid, kun je niet anders dan concluderen dat er maar één manier is waarop je dit leven leuk kan maken. En dat is uiteraard doen wat je leuk vindt. Niet zo bang zijn, grijp je kansen en vier feest. Het komende carnaval is daar een geweldige gelegenheid voor. Sinds mensenheugenis laten de anders zo godvrezende mensen de teugels even vieren en gaan van “God los”. Zo erg hoeft het misschien niet uit te pakken wanneer je feest viert met respect voor je medemens en natuurlijk met respect voor jezelf. Kijk eens diep in je eigen ogen en wees wie je altijd had willen zijn. Misschien voor maar vier dagen, maar waarschijnlijk ben je na de carnaval een ander mens. Om in de stemming te komen nodig ik je graag uit een kijkje te nemen bij fopenfeest.nl.

Bij zulke mooie fantasievolle feestkleding, gaan vanzelf alle remmen los. Ik ga als elfje of als toverfee, maar als ik me kwaad maak word ik een heks, dus nu eerst even mijn vleugels strijkenJ.