Menu
  • Beoordeling 8.8/10
  • Fysieke winkel in Valkenswaard
  • Snelle verzending
  • Getoonde voorraad = winkel voorraad
  • 20.000 artikelen op voorraad

Winterversiering

Winterversiering

De winter is een rustperiode

In de winter staat je hoofd namelijk niet naar nieuwe ideeën. Het is de tijd van rust, herstellen en teren op een jaar vol herinneringen en gebeurtenissen. Nu, in de herfst is het juist de tijd om te oogsten en in te maken, jezelf voor te bereiden op de winter. Daarom is dit ook de tijd om het te hebben over winterversiering. Want straks heb je er geen puf meer voor.

Natuurlijke winterversiering: de vogeltaart

De ecotrend heeft ook haar sporen achter gelaten in decoratieland. Cadeautjes worden niet meer met kleurig pakpapier ingepakt en vrolijke lintjes, maar voorzien van bruin geleurd pakpapier, ribbelkarton en raffia. Iets dergelijks zie je ook in de tuin. Tuinversiering moet passen in het groen en is gemaakt van zaden, pitjes, stengels en bladeren al dan niet gevlochten tot kransen en voorzien van besjes en nootjes. Vogeltaarten zijn leuk voor de vogels en leuk om naar te kijken. Maar om de donkere dagen te verlichten heb je wel lampionnen of andere lichtsnoeren nodig in de tuin.

Winterversiering voor je winterslaap

Misschien denk je vooral aan kerstversiering als je denkt aan winterversiering. Een kerstboom met ballen of een kerstkrans en dan wat waxine lichtjes en de winterversiering is klaar. Maar wat let je om ook aan de gang te gaan met een ander kleurtje in de woonkamer? Je hoeft niet meteen de muren te schilderen, maar een andere overtrek voor bank of stoel of gewoon gekleurde kussentjes geeft meteen een andere sfeer.

Wit, wit en nog meer wit

Misschien denk je bij winter het eerst aan sneeuw en ijs. Dan kan veel wit je in de juiste sferen brengen. Wit is ook nog eens rustgevend dus past perfect bij de winter. Iedereen moet even op adem kunnen komen! Maar ook aardetinten en natuurlijke kleuren kunnen je kamer een knusse uitstraling geven die nog het meest doet denken aan het hol waar je eigenlijk het liefst je winterslaap zou willen doen. Zorg ook voor veel knusse verlichting dan is het voor je weet weer lente!