Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Carnavalskleding Brabant

Hoe specifiek is het rood-wit geblokt van de Brabantse vlag? Bekend geworden door voetbalclubs in het zuiden, Guus Meeuwis en de Brabantse dag. Het rood-wit geblokt is een begrip in Nederland. Bedenk je maar eens of je ook andere vlaggen kent van provinciën. Meestal niet, of je moet zelf in een andere wonen. Dat zelfde geldt voor de carnavalskleding voor heren. Mensen associëren carnavalskleding vaak met de plaats of provincie waar ze vandaag komen. Daarom heeft Fop en feestwinkel een prachtige collectie exclusieve Brabantse Carnavalskleding voor heren in de aanbieding. Laat zien waar je vandaan komt met Carnavalskleding Brabant!

 

Toont alle 7 resultaten

Carnavalskleding Brabant heren

Wist je dat er een groot verschil was tussen carnaval in Brabant of in Limburg? In Brabant wordt het carnaval vooral binnen gevierd en in Limburg vooral buiten. In Brabant speelt de Brabantse carnavalsvlag een belangrijke rol, net als in Limburg, allen in Brabant zijn het eigen kleuren die de boventoon voeren: namelijk rood met wit. Ook hebben in Brabant alle steden een andere naam tijdens carnaval, dit wordt in Limburg veel minder gedaan. OM je helemaal op zijn Brabants te voelen hebben wij diverse strijkapplicaties met de namen van verschillende gaten in Brabant, bijvoorbeeld Lampegat, de naam voor Eindhoven of Bloasdonk, Leende.

Carnavalskleding Brabant herkenbaar aan de kleuren rood en wit

Wie dus naar Brabant gaat om carnaval te vieren doet er goed aan te laten zien dat je niet onvoorbereid bent. Zorg voor in ieder geval een rood wit geblokt sjaaltje, muts of strikje waarmee jij jouw carnavalskleding aanpast aan de Brabantse tradities. Houd je ok wel van voetbal of juist helemaal niet natuurlijk, dan kun je roodgeblokt trainingspak een goede indruk maken op de mede feestgangers. In Brabant hebben ze natuurlijk ook speciale carnavalsjassen. Deze herken je aan het veelvuldig gebruik van de kleuren rood en wit.

Carnavalskleding Brabant ook leuk in Limburg

Aangezien carnaval één groot omkeerfeest is, kun je natuurlijk allee regels aan je Hollandse klompen lappen en in carnavalskleding Brabant afreizen naar Limburg. En uiteraard, hoef je, wanneer je in Brabant carnaval wilt vieren, niet per definitie carnavalskleding Brabant te dragen. Je kan net zo goed iets heel anders uitkiezen. Bijvoorbeeld een crazy morphsuit, een opposuit met cannabisblaadjes of, als dat je nog niet gek genoeg is, neem een kijkje bij gekke pakken.

Fop & Feestwinkel