Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Carnavalskleding Limburg

Hoe fraai zijn de kleuren gekozen voor het Limburgse Carnaval. Rood-geel-groen. Niet weg te denken uit de Limburgse Carnaval. De vlag van de provincie Limburg vervaagd er bij in de carnavalsperiode. Niet het wit-blauw-geel overheerst dan maar juist de reggae-achtige kleuren komen tevoorschijn. Ook in de kleding is dat duidelijk zichtbaar. De Fop & Feestwinkel biedt je leuke exclusieve Limburgse carnavalskleding voor heren.

 

Toont alle 6 resultaten

Carnavalskleding Limburg heren

Carnaval in Limburg is carnaval in het zuiden. Daar kom je als Noorderling niet zomaar tussen. Is Limburg normaal al een stukje buitenland voor de meeste Nederlanders, als het carnaval is weet je helemaal niet wat je overkomt. Het carnaval in Limburg speelt zich vooral buiten af en eigenlijk zijn ze er het hele jaar door mee bezig is. Het verenigingsleven is er druk mee. De boerenbruiloft wordt voorbereid, de praalwagens moeten gemaakt en daar gaat natuurlijk heel veel werk en bier in zitten. Ook in de carnavalskostuums wordt veel tijd gestoken. Veel wordt zelf gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook prima carnavalskleding Limburg kopen. Of maak je eigen outfit een beetje Limburgs door er een strijkapplicatie op te doen met het wapen van Limburg van één van de Limburgse “gaten”.

Kopen van carnavalskleding Limburg heren

Voordat je besluit Limburgse carnavalskleding aan te schaffen, is het handig je te verdiepen in de tradities die bij het carnaval horen, anders snap je er niets van. Want anders dan Noorderlingen denken, gaat het bij carnaval er niet om, dat je zoveel mogelijk meters bier achterover slaat. Natuurlijk speelt het gerstennat een grote rol, maar dronkenschap valt niet in goede aarde. Zeker niet wanneer je in de raad van 11 zit. Prins carnaval zul je natuurlijk altijd met een pilsje aantreffen, maar nooit dronken. Wat dat betreft is het duidelijke een katholieke traditie met heel veel regeltjes. De carnavalskleding Limburg is daar geen uitzondering op. De kleuren rood geel en groen zijn belangrijk in zowel broeken en bloezen als in de carnavalsjassen en accessoires.

Carnavalskleding Limburg heren altijd vlekkeloos

Wie ambities heeft om bij de raad van 11 te komen wordt geacht passende kleding te dragen gedurende het carnaval. Meestal worden die door de carnavalsvereniging ter beschikking gesteld. Ze bestaan uit een carnavalsjas en natuurlijk een steek. De steek is een soort gleufhoed voorzien van fazantenveren. Hoe meer veren, hoe belangrijker je positie. Ook horen er handschoenen bij de outfit en die mogen niet UIT! De prins ziet daar streng op toe. Ook bestaan er allerlei regels over hoe je je moet gedragen in het bijzijn van de prins. Vergeet in ieder geval nooit je carnavalskleding heren in onberispelijke staat te houden.

Fop & Feestwinkel