feestwinkelFeestwinkel  20000 artikelen  20.000 producten op voorraad   Snelle verzending  Snelle verzending  Niet goed geld terug  Niet goed, geld terug   Uitstekende klantenservice  Uitstekende klantenservice  Review   Beoordeling 8.8/10

Carnavalskleding Roermond

Carnavalskleding Roermond


Carnavalskleding Roermond

Roermond kan niet zonder vastelaovond. Dat is de naam van carnaval in Limburg. Je herkent er vast het woordje Vastenavond in. En wie in Roermond woont heeft vast en zeker een kledingkast vol carnavalskleding. Toch moet er elk jaar weer een  nieuw pekske komen wanneer je wilt meedoen met de grote optocht van Remunj, zoals Roermond wordt uitgesproken op zijn Limburgs.

In vol ornaat naar de grote Remunj carnavalsoptocht Roermond

De grote optocht, daar draait het namelijk helemaal om in Roermond. Het is één van de grootsten in Limburg . Op meer dan 100 grote praalwagens trekt een bonte stoet voorbij van carnavalsvierders. En dat bont slaat natuurlijk niet alleen op de Roermondse carnavalskleding, maar ook op de praalwagens zelf. Van papier-maché worden de meest fantastische creaties gemaakt en zeer kunstzinnig geverfd. De afmeting zijn zo imponerend, dat je niet beseft dat hier meest amateurs aan de gang geweest zijn. Avond aan avond is er gewerkt aan het eindresultaat. Maar in de optocht lopen natuurlijk ook einzelgängers mee, muziekverenigingen en alle carnavalsverenigingen met hun prinsen. Wie ook graag als een sprookjes prins verkleed gaat, kijkt bij de categorie sprookjes.

Volop keuze carnavalskleding Roermond

In Limburg heft niet elke stad zijn eigen kleur met carnaval zoals in Brabant, en ook hebben de plaatsen geen andere naam. Uiteraard wordt wel de Limburgse benaming gebruikt, zoals Remunj voor Roermond. Maar wanneer je zoekt naar Roermonds carnavalskleding, dan kom je bedrogen uit. Die bestaat namelijk niet. Met carnaval mag je aantrekken wat je wilt. Wil je er per se een Limburgs tintje aangeven, dan kijk je bij Limburgse carnavalskleding, waar je kleding vindt in de kleuren van het Limburgs carnaval. Rood geel en groen.

Sjtasiefestasie mag je niet missen in Roermond

Ieder jaar bestaat het carnaval Roermond uit een vast aantal programma punten. Zo begint carnaval met de sjolefestasie, waarin je het woordje “school” en manifestatie vast herkend. Maar het is niet alleen voor kinderen, deze opening van het carnaval, iedereen is welkom, als je maar wel laat zien dat je van carnaval houdt dus doe in ieder geval een rood- geel- groene sjaal om of muts op. Deze carnavalskleding kun je eenvoudig online bestellen bij fopenfeestwinkel. Als je daar toch een kijkje gaat nemen, dan zul je waarschijnlijk op zijn minst met een muts en een sjaal naar huis gaan maar het is waarschijnlijker dat je met iets veel originelers op de proppen komt.

Roermond carnavalskleding trekt prinsen van binnen en  buitenland

Het grote feest is toch wel de Sjtasiefestasie op zaterdag, een enorm evenement waar inmiddels jaarlijks 200.000 man en vrouw en kind op af kom. Er zijn bandjes, er is kermis, er is bier er is muziek, kortom, het is carnaval! Een soort Koningsdag, maar dan vier dagen lang. Maar ook hier proberen ze het feest steeds meer te rekken, daarom is er op de maandag voor de start van het carnaval al een groot prinsentreffen. Prinsen van binnen en buitenland verzamelen zich in Roermond. Er is muziek, er is bier, er is gezelligheid, ach, wanneer is het eigenlijk niet carnaval in Roermond?