feestwinkelFeestwinkel  20000 artikelen  20.000 producten op voorraad   Snelle verzending  Snelle verzending  Niet goed geld terug  Niet goed, geld terug   Uitstekende klantenservice  Uitstekende klantenservice  Review   Beoordeling 8.8/10

Carnavalskleding Sittard

Carnavalskleding Sittard


Carnavalskleding Sittard

Sittard en carnaval zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het lijkt wel of de mensen in Sittard het hele jaar door feest vieren. Natuurlijk begint het officiële carnavalsseizoen al op 11 november en zou je dan al je carnavalskleding voor Sittard in huis moeten hebben. Maar Sittard houdt niet van stilzitten. Voor die tijd vieren ze ook op grootse wijze het Oktoberfeest, dat oorspronkelijk alleen in Duitsland gevoerd werd. En het gekke van het Oktoberfeest is dat deze al in september begint.

Altijd feest in Sittard

Het lijkt dus wel alsof de Zjitters al het mogelijke doen om altijd maar feest te kunnen vieren en daar houden wij van. Want bij een feestje hoort feestkleding en welke kleding is er nou feestelijker dan carnavalskleding? Natuurlijk heeft de fop en feestwinkel in Valkenswaard kleding voor het Limburgs carnaval met de bekende carnavalskleuren, geel, rood en groen. Maar in Sittard kun je ook prima buitenissige carnavalskleding dragen, bijvoorbeeld Braziliaanse carnavalskleding.

Familiefeest en carnavalskleding

Omdat carnaval echt een feest is voor de hele familie is het de bedoeling dat jong en oud zich steken in carnavalskleding. Omdat de fanfare en de dweilorkestjes altijd ene belangrijke rol spelen bij de muzikale omlijsting, zie je bij de Limburgse carnavalskleding veel uniformjasjes en tressen en epauletten. Maar je hoeft je echt niet te beperken tot de traditionele kleding of kleuren. Per slot van rekening mag en kan alles op carnaval, zolang je maar verkleed bent.

Kerkelijk taboe Sittard carnavalskleding

Lange tijd mocht je de draak steken met de lokale politici en ondernemers, maar niet met leden van de kerk. Toch verschijnen er de laatste jaren steeds meer pausen en priesters, nonnen en monniken op het carnaval. Die laatst eis niet zo gek, want wie brouwen er nou beter bier dan de monniken uit het klooster? Alle reden om een pij aan te trekken en een ringbaardje op het hoofd te zetten als pruik. Uiteraard kun je ook gewoon kiezen voor een carnavals politiepak voor mannen.