Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Clown

De clown is natuurlijk hét figuur dat past bij zowel carnaval als feesten en partijen. Bij carnavalskleding clown vind je vrolijk gekleurde pakken in allerlei uitvoeringen. Want hoewel clowns doorgaans grappenmakers zijn, zitten er ook behoorlijk scary clowns tussen. Sinds IT van Stevin King verfilmd is, zijn er heel veel kinderen én volwassen doodsbang voor carnavalskleding clowns met witte gezichten en rode haren. Wie ons morphsuit scary clown ziet, zal begrijpen waarom. Dan heb je ook nog de droeve clown pierrot in het zwart wit met de traan op de wang en de wijde broek.

 

Toont alle 12 resultaten

Niet alle clowns zijn vrolijk maar wel in carnavalskleding

Iedereen kent het lied dat veel gezongen wordt op het carnaval :”hij was maar een clown in groen en in rood, hij was maar een clown, en nu is hij dood”. Het groen en rood refereert natuurlijk aan de Limburgse carnavalskleuren rood geel en groen. Maar aan angst en verdriet denkt men niet tijdens carnaval dus zijn onze carnavalskleding vooral kleurrijk en grappig. Oversized broeken en bloezen doen het natuurlijk altijd goed wanneer je als clown wilt gaan, net als oranje feestpruiken en fopneuzen. Vergeet niet een paar bijpassende schoenen uit te kiezen, want een clown leeft altijd op grote voet. Deze vindt u echter niet bij fopenfeestwinkel.nl.

Rood geel en groen overheerst bij carnavalskleding clown

Misschien heb je je wel eens afgevraagd waar de overheersende geel groen en rood kleuren vandaan komen op de carnavalskleding. Dit zijn de kleuren van de Limburgse vlag ten tijde van het carnaval en is heel wat anders dan de vlag die de provincie normaal heeft (iets met lichtblauw en fletsgeel). Waarom men in Limburg voor de kleuren van de rastafari’s hebben gekozen is niet meteen duidelijk, al is de associatie met het tropische carnaval snel gelegd. Maar van oudsher waren dit de kleuren van de zotten, de narren dus. Al in de middeleeuwen gingen deze clowns in het rood, geel en groen. De kleuren zijn ook symbolisch. Geel staat voor humor, Groen voor nieuw leven en rood voor het aardse. Blauw komt niet voor in de carnavals leuren omdat dat staat voor de hemel, en daar mag je niet mee spotten, zelfs niet met carnaval.

Fop & Feestwinkel