Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Dirndl

Een Dirndl behoort vandaag de dag nog steeds tot de traditionele Beiers/Oostenrijkse klederdracht. Een Dirndl wordt veelvuldig gedragen tijdens het Oktoberfest in München maar is ook hier tijdens themafeesten of carnaval een gewild kledingstuk. Deze Tiroolse kleding voor vrouwen benadrukt de vrouwelijke vorm omdat de taille is ingesnoerd. Er is keuze uit een complete Dirndl jurk, kort of lang, of alleen een blouse. (bloes)

 

Resultaat 1–32 van de 47 resultaten wordt getoond

Carnavalskleding dirndl dames

Carnavalskleding dirndl dames, is natuurlijk bekend van het Oktoberfest en van het bergmeisje Heid of van die chocolade reclame. Bij het oktoberfest wordt het bier geschonken door dames in dirndl kostuum. Het is een feest dat wel drie weken kan duren en ondertussen is het bier niet aan te slepen, ons carnaval steekt er bleek bij af. De dirndls dragen met gemak 10 liter bier (Maßen) naar je tafeltje. Een dirndl is dus beslist geen watje maar een struise boerenvrouw. Eentje waarmee je geen ruzie moet krijgen al ziet ze er nog zo snoezig uit in haar ingesnoerde jurkje.

Carnavalskleding dirndl kan niet zonder lederhosen

De dirndl is zeg maar het Duitse of Oostenrijkse melkmeisje uit de bergen. Het is de klederdracht van Duitsland, waarbij mannen gekleed gaan in een lederhosen. Maar het is een klederdracht die ook nu nog gedragen wordt in Beieren en Oostenrijk op feestdagen en naar de kerk.

Symboliek van de dirndl carnavals kleding dames

Net als in veel culturen zegt het dameskostuum iets over de beschikbaarheid van de dame. Hier gaat het om het schort van de dirndl en hoe dat geknoopt is. Zit de slip rechts dan is de dame nog vrijgezel zit ie links dan niet. Zit de knoop achter dan is de mevrouw weduwe en zit ie voor dat is ze nog maagd. Vreemd deze laatste want hoe draag je dan je slip als je vrijgezel bent maar nog maagd, of verloofd maar nog maagd☺?

Alternatieve boeren dirndl carnavalskleding

Zeker tijdens het carnaval gaan we daar niet moeilijk over doen. Moderne dames maken korte metten met dit gebrek aan privacy en trekken gewoon een lederhosen aan. Daarom vind je bij ons natuurlijk ook verschillende lederhosen bij de dirndl carnavalskleding stijl dames. Zit er niet het boerenkostuum bij dat je zocht, kijk dan ook eens bij Boerenbruiloft carnavalskleding dames of bij blouses en broeken. Daar vind je vast en zeker een leuk dirndl bloesje of rok die bij je past. Een hotpants mag natuurlijk ok. Je vindt hem bij de afdeling Disco of Glitter en Glamour.

Fop & Feestwinkel