Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Disco en Hippie

Bij disco en hippie carnavalskleding jongens vind je alle populaire kostuums uit de jaren 60 en 70.  Jongens kunnen nu als John Travolta of John Lennon verkleed gaan naar het carnaval. John Travolta was de koning van de disco en John Lennon de bekendste popmuzikant uit de hippie- of flower power tijd. Het handelsmerk van de dissco zijn de wijde pijpen en de glitters, van de hippies de bloemen en de ronde, gekleurde brilletjes à la John Lennon.

 

Toont alle 8 resultaten

De Hippie carnavalskleding is gebloemd

De hippies met hun lange haren, bijeen gehouden met gevlochten of gehaakte haarbandjes, kralenkettingen en blote voeten zijn natuurlijk heerlijk carnavalsvoer. Steek de draak met het “langharig en werkschuw tuig” zoals hippies in de jaren 60 (en erna) ook wel genoemd werden. Steek je jongens in wijde pijpen en een lang jezusgewaad. Vergeet vooral niet “Peace man” te roepen, terwijl je twee vingers omhoog steekt in een V.

Disco carnavalskleding jaren 70

In de jaren 70 sloeg de discobeat toe. Dreunden muziek waar jan en alleman op kon dansen. Veel meer dan een beetje heen en weer huppen op je benen hoef je er niet voor te kunnen. Zelfs jongens kunnen dansen wanneer ze discomuziek horen. Weliswaar niet zoals John Travolta, de koning van de disco maar je kunt je natuurlijk wel als hem verkleden. Opvallende glimmende bloesjes met ruches horen bij de discolook. En de kleuren doen pijn aan je ogen: neon geel, roze, of groen en natuurlijk  metallic. Combineer dat met een vette disco pet of gouden glitter hoed (te vinden bij onze accessoires  op thema “zilver en goud”) en je bent helemaal het disco heertje.

Hippies in bloemetjeshemden en wijde pijpen

Wanneer jongens toch liever als hippie gaan, dan zoeken ze een mooie bloemetjesjurk uit van hun moeder en vragen of die er een hemd van maakt. Zet een paar stukken in de pijpen van je oude jeans en je hippie broek is klaar. Een rastahemd met rastapruik (kijk bij overige carnavalskleding jongens) past ook prima bij het hippie thema. Rastafari’s zijn minstens net zo cool en relaxedJ als hippies en hun haren even lang en ongewassen. Of je kunt natuurlijk ook als politie verkleed gaan.

Fop & Feestwinkel