Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Productcategorieën

Fop & Feestwinkel

We vieren naar eigen zeggen te weinig feest. Een derde van de Nederlanders zou vaker een feestje willen organiseren en 37 procent wil vaker een feestje bezoeken. Dit blijkt uit onderzoek van wijnmerk Martini onder ruim 1000 Nederlanders.

Resultaat 1–32 van de 8689 resultaten wordt getoond

Altijd reden voor een feest

Start van de vakantieNiet alleen onze verjaardag (35%) is reden voor een feestje, ook de start van de vakantie willen we aangrijpen om feest te vieren (29%). Eén op de vijf vrouwen wil meer tijd besteden aan het jubileum van hun huwelijk, terwijl mannen liever vieren dat het weekend weer is begonnen.

Nieuwe schoenen Slechts een vijfde van de Nederlanders grijpt elke gelegenheid aan om een feestje te vieren. Toch zou bijna de helft dit liever anders zien. Zelfs een nieuw paar schoenen is voor sommigen (2%) een feestje waard.

Relatie of huwelijk “Het leven zit vol momenten van geluk,” vertelt Sara Walraven, brandmanager van het merk. Driekwart van de Nederlanders (76%) vindt dat je ook met zijn tweeën een geslaagd feestje kunt vieren. “Het jubileum van je relatie of huwelijk is hiervoor natuurlijk uitermate geschikt,” zegt Walraven. “Helaas voor de vrouwen staat dit moment hoger op hun prioriteitenlijstje dan op dat van hun partners.”

Flink uitpakken Als we dan toch een feestje vieren, pakken we flink uit. Ruim veertig procent van de mannen let niet al te erg op de kosten, tegenover 29% bij de vrouwen. Vrouwen zijn minder bezig met hun imago als feestganger dan mannen. Dertien procent van de mannen heeft dan ook wel eens een excuus verzonnen om ergens weg te kunnen en naar een beter feestje te gaan.

Altijd een reden voor een feestje Opvallend is dat een groot deel van de Nederlanders met kinderen in de middelbare school leeftijd meer feestjes wil geven (39%) en ook meer feestjes wil bezoeken (52%). “Dat is wel te verklaren,” zegt Walraven. “Deze mensen zien hun kinderen het uitgaanscircuit ontdekken en herinneren zich weer hoe leuk het is om een feestje te vieren. Daar hoeft geen bijzondere aanleiding voor te zijn want ook het vieren van het weekend kan leuk zijn!”

Fop & Feestwinkel