Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest Gay Pride Gay pride kleding
Filters

Gay pride kleding

Gay Pride kleding koop je niet zomaar in de winkel. Wie wel eens een gay parade heeft bijgewoond in Amsterdam of Utrecht zal ongetwijfeld zijn ogen uit gekeken hebben. Het Braziliaanse carnaval steekt er bleek bij tegen af. Gay pride kleding is opvallend, exotisch, uitdagend en vaak een beetje provocerend. Want hoe ruim denkend Nederland ook is, gay pride kleding kom je niet elke dag zomaar op straat tegen.

 

Toont alle 32 resultaten

Waar koop je Gay Pride kleding

Het klinkt natuurlijk gek wanneer je iemand naar de feestwinkel stuurt wanneer die gaypride kleding zoekt. Toch zijn juist de betere fop- en feestwinkels gespecialiseerd in mooie, opvallende kostuums en kleding waar je in iedere gay parade mee zult opvallen. Bij de Fop- en Feestwinkel geven ze zelfs groepskorting wanneer je bijvoorbeeld met jouw bedrijf zichtbaar wil zijn in een gay parade.

Gay Pride kleding ook voor hetero’s

Hoewel de gay parade natuurlijk in eerste instantie bedoelt is voor mensen die homoseksueel zijn, hoef je natuurlijk zelf niet homoseksueel te zijn om te gaan kijken. Ook mensen die willen laten zien dat ze solidair zijn met homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders en willen laten zien dat ze ieder mens een warm hart toedragen, lopen mee of staan aan de kant te kijken naar de Gay parade. Als toeschouwer mag je je natuurlijk ook best een beetje feestelijk uitdossen.

Gay pride kleding voor transgenders en travestieten

Mannelijke transgenders dragen zich vaak heel opvallend als vrouwen en niet alleen tijdens manifestaties als de gay pride. Voor hen hoeft de kleding niet per definitie roze te zijn of alle kleuren van de regenboog, als de kleding maar supervrouwelijk is. Strakke zwarte of rode jurkjes, kokerrokjes en natuurlijk hoge hakken zijn de outfit van de vrouw die ooit man was. Ook nagellak en make-up horen daarom tot de outfit.

Transgenders dragen ingetogen Gay Pride kleding

Uiteraard is transgender weer wat anders als een travestiet, die er nog weer een schepje bovenop doen lijkt het wel. Lange wimpers, glitterjurken en boa’s behoren tot de basics. Je komt ze veel tegen op de gay parade. Vrouwelijke transgenders zijn wat dat betreft toch een beetje een buitenbeentje, omdat die eigenlijk gewoon alleen maar man willen zijn. Aan hen is de opvallende gay pride kleding niet echt besteed.

Waar moet ik aan denken bij Gay pride kleding?

Wil je zelf meedoen met je bedrijf, dan kies je er meestal voor om met zijn allen hetzelfde te dragen, met een roze twist of iets wat doet denken aan de regenboog. De regenboog is het symbool van verbinding. Met de regenboog geef je aan dat je voor een kleurrijke samenleving bent en dus diversiteit omarmt, ook qua seksualiteit.

Groepen in gay pride kostuum

De gay pride parade bestaat uit groepen mensen of organisaties die zich presenteren in een boot. Zo was de afgelopen keer in Utrecht de politie aanwezig, wat ze overigens niet door iedereen in dank werd afgenomen. De politie treedt niet altijd even zachtzinnig op, zelfs niet in Nederland, zo laten de tegenstanders weten. De politieagenten hadden dan ook gewoon hun uniform aan maar lieten door subtiele gay pride accessoires weten dat het voor de politie niet uitmaakt wie je bent. Ook andere bedrijven lieten weten te vinden dat LBTG-ers dezelfde rechten hebben als iedereen.

Fop & Feestwinkel