Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Heks

In het volksgeloof vanaf de 15e eeuw is een heks meestal een vrouw die in contact kan treden met boze machten. Een heks bezit de gave om mensen en dieren te betoveren en hun daardoor schade te berokkenen of soms ook te genezen. Pas veel later werd het beeld van de heks aangevuld met bijbehorende klederdracht zoals een heksenjurk, puntmuts en bezem. De film Malificent gaf juist weer een duistere sexy wending aan de kledingstukken. Of je nu kies voor de traditionele heksenjurk of de meer sexy Zelda variatie, in de Fop & Feestwinkel vind je altijd iets dat bij jouw interpretatie van een heks past.

Toont alle 19 resultaten

Carnavalskleding dames Heks

Heksen spreken tot de verbeelding en daarom horen er natuurlijk ook heksenkostuums thuis in onze collectie carnavalskleding. Je weet dat er goede heksen zijn maar ook enge en stoute heksen. De goede heksen staan beter bekend als feeën die met hun toverstafje al jouw wensen kunnen laten uitkomen. Wie heeft kind nooit bedacht wat ie zou wensen al er een fee voorbij kwam en je drie wensen mocht doen? Maar de Boze heks daar moet je voor op passen. Voor je het weet belandt je in haar enge borrelden kookpot.

Paarse en zwarte heksen jurken met carnaval

Enge Heksen hebben een bezem en een akelig lachje en ze hullen zich in zwarte of paarse kleding. De jurk is lang en fladdert waardoor de heks doet denk aan de zwarte raaf die haar meestal vergezeld. Sinds Zelda hebben heksen ook een menselijke en vooral sexy kant. Wie als Zelda gaat kiest voor sexy carnavalskleding.

Carnavalskleding dames heks ook voor grote maten

Zwart van het duister, paars van het spirituele. In de middeleeuwen was je een heks als je bleef drijven in het water. Zonk je, dan was je geen heks. Helaas overleefde je een dergelijk test dus sowieso niet. Want heksen hoorden thuis op de brandstapel, samen met hun bezem en hun zwarte kraai en natuurlijk glazen bol. Je hoeft niet bang te zijn van je bezem te vallen, want ook voor grote maten hebben wij heksen jurken.

Carnavalskleding dames heks met een beetje magie

Bij de indianen spelen wijze vrouwen met visioenen een belangrijke rol in het maatschappelijk leven. In Europa moest men niets hebben van vrouwen die op wat voor manier dan ook, leken te kunnen toveren. Je moet je voorstellen dat in die tijd mensen ook erg bijgelovig waren. Ze dachten dat heksen konden communiceren met dieren en Boze geesten, dus een zwarte kat op je pad, bracht ongeluk. Een vrouw die je gedachten leek te kunnen lezen was ook een heks. Maar mensen bezochten ook vaak een heks om genezen te worden, al was het maar van een gebroken hart. Want heksen staan ook bekend om hun liefdesdrankjes. Dus als je kiest voor één van de prachtige jurken uit de collectie “heks carnavalskleding dames”, dan zorg je er natuurlijk voor dat je je elixer bij de hand hebt.

Fop & Feestwinkel