Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Historische kleding

Onze geschiedenis zit bol van de gekleurde figuren die je kunt gebruiken met carnaval. Denk aan de donkere middeleeuwen of de decadente romeinse en later Victoriaanse tijd. Bij historische kleding vind je markiezen, piraten, Vikingen en ridders. Kruisridders, victoriaanse snobs en natuurlijke de drie musketiers. Ben je op zoek naar een indianenpak als carnavalsoutfit, dan kun je die trouwens niet vinden bij historische kleding, maar gewoon bij de afdeling carnavalskleding Indiaan. Je kunt trouwens voor al je carnavalskleding gebruik maken van het zoekveld boven aan de thuispagina. Kom je er helemaal niet uit dan kun je het contactformulier gebruiken of ons bellen of bezoeken.

 

Resultaat 1–32 van de 85 resultaten wordt getoond

Bonte geschiedenis, vrolijke historische kleding

Bij het thema historische kleding kun je ook denken aan sterren van weleer, zoals Charlie Chaplin of Elvis Presley. De laatste vind je terug bij de afdeling gekke pakken of disco. Per slot van rekening is carnaval zelf een evenement met een lange historie. En hoewel carnaval van oorsprong een heidens feest was (net als kerstmis trouwens), heeft de katholieke kerk het feest ingelijfd om zo het vasten wat beter draaglijk te maken. Veel kerkelijke kostuums passen dan ook zo goed bij carnaval dat we er een aparte afdeling kerkelijk voor hebben. Hier vind je historisch en minder historische kleding, zoals het pauselijk gewaad, de pij van een monnik of non, bisschop of pater.

Historische kleding opleuken met glitter en glamour

Omdat carnaval geen dresscode heeft, staat niets je in de weg om welke outfit dan ook, op te leuken met wat glitter en glamour. Een sexy noot toevoegen is ook altijd leuk. Denk aan niet passende accessoires als netkousen, glitterhoeden en hippie haarbandjes. Heb je inspiratie nodig voor je outfit kijk dan eens bij één van onze andere thema’s bij themafeest. Ook bij historische carnavalskleding dames vind je heel veel mooie carnavalskleding.

Historisch duo staat model voor thema historische kleding

Wanneer je met zijn tweeën bent, kun je als historisch duo heel veel indruk maken. Neem bijvoorbeeld het misdaad duo Bonny Clyde dat schietend en rovend het begin van de vorige eeuw onveilig maakten. Of Julius Caesar en Cleopatra, een Romeins Grieks duo van het begin van de jaartelling dat tot ieders verbeelding spreekt.

Fop & Feestwinkel