Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest Jaren 20 Kleding Jaren 20 kleding vrouwen
Filters

Jaren 20 kleding vrouwen

Ga je een feestje bouwen dan biedt jaren 20 kleding  vrouwen een uiteenlopend aanbod aan sexy jurkjes, met veel kraaltjes, franjes, stras en andere bling-bling. Jurkjes waar je geen maatje 36 voor hoeft te hebben, want het zijn overwegend jurkjes zonder taille. Lekker wijd en soepel vallend tot ergens boven de knie.

 

Toont alle 21 resultaten

Jaren 20 Kleding vrouwen

Charleston en flapperdress bepalen jaren 20 look

De beroemde Charleston is er misschien wel de oorzaak van dat de flapperdress het icoon van de jaren 20 kleding is voor dames. Een dans die meer weg had van een flinke work-out. Geen wonder dat het vaak hele “blote” jurken zijn, gemaakt om te shinen in het club-circuit.

Zó jaren 20: Parels, veren, kralen en een hoed op je hoofd,

Wil je je kleden volgens de stijl van de jaren 20 kleding vrouwen, dan combineer je je flapperdress met oversized sieraden. Kralen kettingen tot aan je navel of nepparels, doen het heel goed.  Ook passen lange oorbellen prima bij jaren 20 stijl. Het meest herkenbare is misschien nog wel het haarbandje of de slappe hoed, die samen met flink zware make-up zorgen voor een dramatische uitstraling.

Jaren 20 kleding en accessoires

Accessoires bij jaren 20 kleding dames zijn bijvoorbeeld zijden sjaaltjes, sigarettenpijpjes en platte schoenen met bandje over de wreef. Maar ook lange zijde handschoenen doen het goed bij een jaren 20 jurk. Het kapsel is misschien nog wel het lastigst. Want is de haardracht van de mannen in de jaren 20 best te vergelijken met nu, voor dames ligt dat net even anders.  Die was veel meer boyish dan nu.

Welke make-p en kapsels passen bij de jaren 20?

De vrijgevochten ladies hadden een voorkeur voor korte kapsels. Gelukkig kun je je bos haar natuurlijk makkelijk verstoppen in zo’n grote gleufhoed of hoedje met slappe randen. Strak naar achteren kan natuurlijk ook. Niet te veel make-up gebruiken, maar zorg wel voor smokey eyes en flinke scherpe contouren.

Fop & Feestwinkel