Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest Jaren 30 kleding Jaren 30 kleding vrouwen
Filters

Jaren 30 kleding vrouwen

Opvallend aan de kleding uit de jaren 30 is de tegenstelling tussen de dagelijkse kleding en de avondkleding. Wij gaan natuurlijk voor de flamboyante avondkleding uit de jaren 30, waarmee je uitstekend een galafeest of rode loper mee kan betreden.

Toont alle 24 resultaten

Jaren 30 kleding vrouwen

Functioneel overdag

Overdag is alles functioneel met sombere uitstraling. De armoe druipt er vanaf. Misschien ook omdat dames kleding werd gemaakt van (oude) herenkleding, waardoor de jasjes en rokjes er allemaal uitzien alsof ze van karton gemaakt zijnJ. De look is niet alleen somber, maar ook erg ruig en mannelijk. Vrouwen dragen jurken met schoudervulling .

Jaren 30 look avondjurk: Blote rug en lange, soepel vallende rokken

De avondkleding is des te uitbundiger. Hoewel de crisis steeds duidelijker voelbaar werd, werden de jurken langer, wijder, bloter en vrouwelijker. Alsof men wilde spotten met de schaarste die overdag zo merkbaar was. ‘s Avonds werd er gefeest en dan was het glitter en glamour wat de klok sloeg. Rondingen worden  benadrukt en de hoed verdwijnt een beetje uit het modebeeld. Soepele stof, blote rug en asymmetrische sluitingen horen helemaal bij jaren 30 kleding voor vrouwen.

Hoge hakken en veel make-up

Grappig dat de jaren 30 kleding zo heel anders is als de jaren 20, waarin de vrouw het best zo plat als een dubbeltje kon zijn en borsten werden afgebonden. Bij jaren 30 kleding draait het juist om de vrouwelijke rondingen en mogen die ook nog geshowd worden. Hoge hakken, een blote rug tot aan je bilnaad en netkousen doen het prima wanneer je een jaren 30 look wilt uitstralen. En ook top: heel veel make-up!

Super sexy in jaren 30 kleding vrouwen

Wie denkt dat sexy kleding iets is van de jaren 80 is toen Madonna ineens in korset en netkousen over de Bühne sprong, moet toch eens terugblikken op de jaren 30 kleding. De kenner zal in de jaren ’30 jurken heel veel stijlelementen herkennen die door moderne ontwerpers nog steeds ( of opnieuw) toegepast worden. Klokrok, peplum randje en asymmetrische sluitingen, het was er allemaal al in de’30, bijna een eeuw geleden.

Fop & Feestwinkel