Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Landen

De simpelste vorm van klederdrachten is natuurlijk de Nederlandse boerenkiel en rode zakdoek, zoals die met carnaval nog steeds veel in Brabant gedragen wordt. Maar Brabant zou geen Brabant zijn, als ze niet ook een speciale klederdracht hadden tijdens carnaval. Bij Brabantse carnavalskleding zie je dat het rood wit van de voetbalcub domineert, terwijl Limburg de “echte” carnavalskleuren geel groen en rood, heeft geïntegreerd in het herenvestje.

 

Resultaat 1–32 van de 39 resultaten wordt getoond

Populaire Klederdrachten voor heren uit andere landen

Ook klederdrachten uit andere landen zijn leuk om te dragen met carnaval. Denk aan de Mexicaanse Poncho, de Japanse geisha look, of de schotse kilt. Elk land heeft zijn eigen unieke look waarmee je natuurlijk grappen en grollen kunt uithalen. Als Mexicaan heb je natuurlijk een Sombrero, hangsnor en een dikke buik (kijk eens bij gekke pakken voor een dikmaak pak), als Japanse KUNG FU vechter kun je misschien juist het tegenovergestelde gebruiken, een sixpack-pak. Ook als  Romein of torreador kun je tijdens carnaval de blits maken.

Populaire klederdrachten uit Oosterse landen

We moeten gezien de actuele ontwikkelingen een beetje oppassen met wat we zeggen en schrijven, maar ook in het oosten kenen ze zo hun traditionele kleding. Zo hebben we een sultan uit 1001 nacht, een woestijnprins (uit sprookjes), Ramses de Egyptische farao en een luxe kozakken pak. Allemaal stuk voor stuk toneel kwaliteit, dus je kunt er nog heel wat jaartjes plezier van hebben.

Fop & Feestwinkel