Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Matroosje

Wist je dat een matroos vroeger alleen een man kon zijn? Gelukkig zijn de tijden veranderd en kunnen ook vrouwen zich tegenwoordig als matroos laten opleiden. Voor onze thema en carnavalskleding “Matroosje” hebben leuke jurkjes gekozen met een knipoog naar deze beroepsgroep. Er is keuze genoeg, van opvallende paillettenjurk tot een zakelijke navy officierspak.

 

Toont alle 9 resultaten

Matroosje carnavalskleding dames

De sailorkleding uit de jaren 50 staan model in het thema “matroosje carnavalskleding dames”. Want vroeger waren matrozen alleen stoere kerels à la Popeye en was het beroep van matroos niet toegankelijk voor vrouwen. Dat maakt het matroosje een dankbare bron van inspiratie voor het thema carnavalskleding  matroosje dames”. In de vintage kleding industrie is de sailorstijl ook een opvallende stijl met veel blauw en streepjes en glimmende knopen in de jaren 50 kleding.

Kenmerken van matroosje carnavalskleding dames

Het matrozenpakje is van oudsher blauw met smetteloos wit. Best een bijzondere kleur combinatie, wanneer je bedenkt dat de matroos maanden lang op zee was en de wasmachines toen nog niet uitgevonden waren. Waarschijnlijk ging al het wit goed allemaal in grote kookketels en was het blauw de manier om de boel ultra wit te houden (een zakje ”blauw” werd vroeger toegevoegd aan de witte was. En nog zie je in waspoeder voor de kookwas, blauwe korreltjes).

Streepjes tressen en dubbele knopen bepalen carnavalslook matroosje

Nu is er natuurlijk meer carnavalskleding dames blauw met wit, denk maar even aan het huispak, Historische carnavalskleding en de klederdrachten van de Eskimo’s of Griekse Godinnen. Deze zul je niet snel met het matroosje verwarren. De look van het matroosje is vooral sportief en eenvoudig, heel lenig en sterk. De carnavalskleding matroosje dames geeft je dan ook veel bewegingsvrijheid om de gekste capriolen uit te halen tijdens carnaval. De vrolijke blauw witte streepjes laten je verlangen naar het zilte nat en “schip ahoy” kun je al snel niet meer uit je denkraam wissen. Maar wat nu, zie ik daar een piratenschip? Het Matroosje duikt snel de kombuis in om de kapitein in historische carnavalskleding, te waarschuwen. Piraten in zicht! Bij het matrozen thema past dus ook heel prima een piraten jurk of piratenjas. Voor andere leuke maar ook hele stoere jassen, kijk bij carnavals jassen

Fop & Feestwinkel