feestwinkelFeestwinkel  20000 artikelen  20.000 producten op voorraad   Snelle verzending  Snelle verzending  Carnaval gaat door!!!  Carnaval gaat door!!!   Uitstekende klantenservice  Uitstekende klantenservice  Review   Beoordeling 8.8/10

Oktoberfest kleding

OKTOBERFEST EN KLEDING

oktoberfest kledingOktoberfest, Duits voor oktoberfeest. Een jaarlijks terugkerend volksfeest in München. Het eerste oktoberfest werd gehouden in 1810 ter eren van de bruiloft van prinses Thersia van Saksen-Hildburghausen en kroonprins Lodewijk van Beieren. De inmiddels meer dan 200 jaar bestaande traditie wordt gemiddeld 16 dagen aan een stuk gevierd. Het feest wordt gevierd op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt op de eerste zondag van oktober. Als 3 oktober na deze zondag valt zullen de bierfeesten worden verlengd tot en met 3 oktober.

Inmiddels is dit feest vele malen gekopieerd in Duitsland en ver daarbuiten. Zo vinden we in Nederland alleen al meer dan 40 geregistreerde Oktoberfeste, veelal bierfeesten genoemd. Van Aarle-Rixtel tot Zevenaar, maar ook in Eindhoven en Valkenswaard zijn de jaarlijkse festiviteiten neergestreken.

Een feestganger valt pas op als hij/zij geen lederhosen  of dirndl  draagt!

lederhoseLederhosen
Lederhosen van diverse kwaliteiten zijn dan ook te vinden in onze webshop. Van een goedkope stoffen lederhosen  tot aan een wildbok lederen broek. Alles is mogelijk. Ook in lederen lederhosen zit een wereld van kwaliteitsverschil. Broeken van suede, een wasbare lederkwaliteit, en broeken van het opperleder, een zware kwaliteit lederhosen. De goedkoopste leren broeken worden gemaakt van splitleder. Dat is de laatste laag (onderkant) van het leer. Minder sterk en degelijk als de lederhose van opperleder maar ook gunstiger van prijs. Veelal zijn de leren broeken voorzien van prachtige stiksels.

Dirndl

Dirndl
Een dirndl  is een traditionele Beiers/Oostenrijkse klederdracht. Deze klederdracht wordt daarom ook nog altijd toegepast op het Oktoberfest. Maar ook tijdens kerkelijke en andere feesten. Door het aansnoeren van de taille zal de boezem voller lijken. Indien een vrouw haar schort aan de rechterkant knoop geeft ze aan dat ze getrouwd is, verloofd of op een andere wijze “vergeven” is. Een sleep aan de linkerkant geeft aan dat de vrouwe in kwestie vrijgezel is en in het midden geknoopt dat ze nog maagd is. Een sleep aan de achterkant duidt aan dat ze weduwe is.

Onze webshop toont dirndl in diverse prijzen en kwaliteiten. Van een eenvoudige feestkleding dirndl tot een prachtige exclusieve trachten dirndl . Ook dirndl blouses met kant afgezet of met mooie borduursels.

Bent u zelf de organisatie van een tirolerfest, oktoberfest of bierfeest dan vindt u bij ons tevens alle mogelijke versieringen om uw zaal of tent een Bayerische sfeer te geven.

Dus kortweg: lederhosen , dirndl  of oktoberfest versiering ? Alles is bij ons te vinden.