Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest Peaky Blinders Peaky Blinders kleding dames
Filters

Peaky Blinders kleding dames

Peaky Blinders stijl voor dames kleding biedt verrassend veel keus. Kies uit het hele aanbod dameskleding van de roerige jaren 20 en 30. Rechte jurken met veel franjes, pailletten en parels en een hoed of haarband. Van best wel kort tot heel erg lang en van supersexy tot helemaal bovenaan dichtgeknoopt.

 

Toont alle 21 resultaten

Peaky Blinders stijl kleding dames

Inspiratie uit de jaren 20

De dames in Peaky Blinders komen uit verschillende milieus, van de prostituee Lizzy tot de aristocratische May. In de serie zie je regelmatig de flapperdress voorbij komen wanneer er weer een overwinning wordt gevierd. Een behoorlijk modern kledingstuk dat het midden houdt tussen een hippy jurk en cocktailjurk,  gezien de lengte en de hoeveel bloot die deze jurk in Peaky Blinders stijl vertoont. Combineer met stola of jas met bontkraag als je wat kou verwacht en draag er van die Mary Jane schoenen bij. Je weet wel, die pumps met een bandje over de wreef.

Peaking Blinders  stijl voor vrouwen Glitter, franje en spaghettibandjes

In het milieu van Tommy Shelby  wordt grof geld verdiend aan illegale handeltjes en de dames profiteren daarvan. Kies je voor een Peaky Blinders outfit als dame, dan mag je lekker uitpakken.  Lange oorbellen, lange handschoenen en combineer laagjes van doorschijnende (metallic) stoffen als chiffon met glimmende pailletten: op en top de Peaky Blinders stijl van de dames kleding. Helemaal top wanneer er een feestje is, of gewoon, wanneer je zin hebt om even de kroeg  in te gaan:” Let's go to the Bull Ring!”

Jaren 20 Jurkjes tot op de knie en haarbandjes

Een ander kenmerk van de Peaky Blinders stijl is het haar- en keelbandje.  Dan bedoelen we wel een haarbandje met veel glimmende steentjes, want de Peaky Blinders dame doet het niet voor minder. Blote schouders horen bij de stijl uit de jaren 20, hoewel je ook kunt kiezen voor de meer ingetogen, zedige stijl van de aristocratische May, Shelby’s eerste liefde.

Hooggesloten of bloot genekt

Kies bijvoorbeeld een jurk die hooggesloten is, maar draag er wel parels bij en natuurlijk een hoed met zo’n slappe rand. Of ga als Polly, wanneer die een keertje  uit de band wil springen. Draag een glamourjurk dragen met wijde rok, veel goud en glitter en natuurlijk aan voor èn achterzijde een diep decolleté: “Why should the boys have all the fun?”

Fop & Feestwinkel