Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad

We kunnen online bestellingen niet verwerken in verband met extreme drukte. Kom naar de winkel, heel veel voorraad!

Filters

Productcategorieën

Petticoat

Een Petticoat werd in de jaren ’50 veelvuldig door vrouwen gedragen. Deze rok bestaat uit vele lagen stof waardoor hij wijd uitstaat. Een Petticoat komt in vele kleuren en is een aanwinst voor jouw carnavalskleding. De Petticoat is als rok te gebruiken maar ook als onderrok voor je zelfgemaakte carnavalskleding. De mogelijkheden zijn eindeloos. De Petticoat is bij ons in twee- of drielaags stof verkrijgbaar.

 

Resultaat 1–32 van de 59 resultaten wordt getoond

Petticoat carnavalskleding

Met een petticoat geef je je carnavalsjurk of carnavalskleding een extra boost. Door de petticoat gaat de rok van je carnavalskleding namelijk mooi wijd uit staan. De petticoat wordt ook wel eens tutu genoemd, omdat de balletdanseres een soortgelijk rokje van tule dragen. Mocht je dus zin hebben om als balletdansers te gaan, dan mag de petticoat niet ontbreken. Combineer hem met een mooie body en je bent eigenlijk al klaar voor het carnaval 2017. Wanneer je de kou vreest dan zoek je er een mooie broek en bloes bij of kies er één van onze unieke carnavalsjassen bij.

Petticoat carnavalskleding met knipoog naar jaren 50

De Petticoat werd in de jaren ’50 veelvuldig door vrouwen gedragen. Vooral onder een jaren 50 swingdress of rock ’n roll jurk (zie carnavalskleding overig) werd de petticoat een spectaculair verschijnsel. Want eigenlijk was de petticoat natuurlijk een onderjurk die je niet zou mogen zien. Maar de rokken werden steeds korter en de dansjes steeds wilder. Terwijl Elvis zijn Rock around the clock ten gehore bracht en zijn sensuele bewegingen vrouwen liet flauwvallen, werden ineens vele taboes doorbroken en verdween dergelijke preutsheid als sneeuw voor de zon.

Petticoats wit, later in neonkleuren

De petticoat bestaat uit vele lagen stof waardoor hij wijd uitstaat. Met carnaval kun je de petticoat dragen als rok of onder een wijd uitlopende rok van bijvoorbeeld een piraten jurk of prinsessen jurk uit het Sprookjes thema. Ook zijn petticoats in neonkleuren prima te combineren met gothic carnavalskleding zoals je die terug vindt bij Leg Avenue of  Steampunk.  Combineer eens een knalroze petticoat met historische carnavalskleding of een zwarte body en je zult zien dat goedkope carnavalskleding helemaal niet moeilijk zelf te maken is.

Fop & Feestwinkel