Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Pettycoat

Petticoat carnavalskleding meisjes

De petticoat op zich is eigenlijk geen carnavalskleding voor meisjes, maar is wel een onmisbaar onderdeel van heel veel carnavalskostuums. Kijk maar eens bij sprookjes en overige carnavalskleding. Denk aan een prinsessenjurk, een minimouse rokje of een cheerleaders pakje.  Door onder dergelijke kostuums een petticoat te dragen zal de rok van de jurk of kostuum mooi wijd uit gaan staan. En dat maakt nou net het verschil tussen een natte krant en een baljurk. Zeker bij meisjes die nog niet echt heupen of een taille ontwikkeld hebben is zo’n uitstaand rokje precies  dat, wat carnavalskleding nodig heeft om “net echt” te ogen.

 

Enig resultaat

Petticoat en rock ’n roll meisjes met carnaval

Ook bij jurken en rokjes uit de jaren 50 mag de petticoat niet ontbreken. De bekende swingdress die in die tijd nog tot op de kuit gedragen werd, kan alleen zo’n effect hebben met een petticoat. Ook de kortere retrorokjes doen het prima met een petticoat. Wie niets moet hebben van zo’n stroken geval, kan ook kiezen voor een pettipant. Dat is een broekje met stroken waardoor de onderste helft van je lichaam toch een beetje meer body krijgt. Bovendien ontnemen de stroken alle inkijk wanneer je rok onverwacht zou opwaaien. Ook heel erg goed in combinatie met historische carnavals kleding of Venetiaanse carnavalskleding te gebruiken.

Petticoat of tutu carnavalskleding meisjes

De petticoat werd dan oorspronkelijk onder een wijde rok gedragen, in de jaren 90 werd de trend onder invloed van madonna omgekeerd. Ondergoed droeg je op je kleren en zo kan je goed als een gothic of punker voor de dag komen. Kies dan voor een fel gekleurde petticoat of geef ‘m zelf een fosforescerend glow in the dark of neon kleurtje. Een petticoat kun je trouwens ook zelf maken door hele dunne gordijnstof (vitrage) te verven en dan aan een elastiek te rimpelen totdat je genoeg volume hebt. Voor balletmeisjes is de petticoat trouwens onlosmakelijk verbonden met het ballerina pakje, maar wordt dan een tutu genoemd.

Fop & Feestwinkel