Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Romeins

Keizers Titus, Trojanus en Julius Caesar, wie zou er niet graag even in de sandalen gaan staan van deze beroemde figuren. Even het decadente leven leiden met lekker eten, lui dineren, liggend druiven gevoerd worden door schaars geklede harem dames uit sprookjes 1001 nacht, die jou ondertussen koelte toewuiven met grote waaiers gemaakt van veren? Even in een romeins badhuis tot rust komen en met een goed glas wijn de veroveringsstrategie doornemen met soldaat Marcus Antonius, zijn trouwe vriend en militair commandant. Of in een gezellig onderonsje met de Egyptische koningin van Giekse (hellinistische ) afkomst, Cleopatra.

 

Toont alle 4 resultaten

Griekse of Romeinse carnavalskleding

Het romeinse rijk strekte zich in de hoogtijdagen uit tot ver voorbij Griekenland en in het Noorden tot in onze regionen. Met het romeinse thema kun je dus alle kanten op. Ga in strijderspak of in feestgewaad, als Griekse God of romeinse legionair. Het pas allemaal bij het thema romeinse carnavalskleding. Zelfs een outfit als barbaar of Viking past prima, want het speelt allemaal in dezelfde tijd (zie ook historische kleding).

Barbaarse en romeinse carnavalskleding

Terwijl de romeinen ons noorderlingen een beetje beschaving probeerden bij te brengen, liepen wij nog in leren vellen rond met knuppels. Denk ook even aan Astérix en Obélix, in het Gallische dorpje (Bretagne) dat stevig verzet bood tegen de romeinen. Obélix vind je bij de gekke pakken, Astérix of de Gallier, bij de historische kostuums. Voor wie dat niet in de gaten heeft: het verhaal speelt zich af 50 jaar voor christus. Ook piraten komen volop voor in de strip en passen dus prima in het romeinse thema.

Fop & Feestwinkel