Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Romeins

In de tijd van de Romeinen was het gebruikelijk dat het Romeinse leger ten strijde trok met een speciaal beschermend pak. De Romeinen waren dol op versieringen op hun hoofd en strijdbijlen. Veel van deze versieringen en kledingkeuzes waren weer direct te herleiden naar de Griekse goden, zoals goed te zien is in de film Spartacus.

Hieronder vind je een selectie dames carnavalskleding met een knipoog naar het Romeinse en Griekse rijk. Maak van jezelf een prachtige Griekse godin of een echte Romeinse strijder als in de Spartacus film. Met onze bijbehorende accessoires maak je het thema helemaal compleet.

Toont alle 11 resultaten

Romeinse carnavalskleding voor dames

Bij Romeinse carnavalskleding dames moet je denken aan Gladiatoren, Cléopatra en Astérix en Obélix. “Rare jongens, die romeinen”, zei Obélix altijd na afloop van een 1 tegen velen gevecht, wanneer ze weer eens op de vlucht sloegen voor hem. Romeinen waren een paar eeuwen lang een succesvol volkje zo ergens rond het begin van de jaartelling. Romeinse vrouwen gingen in lange elegante gewaden die meestal één schouder bloot lieten. Romeinse carnavalskleding dames is dan ook elegant en meestal licht van kleur tenzij je natuurlijk als legionair of romeinse soldaat wilt gaan.

Romeinse carnavalskleding voor Bourgondische dames

Vanuit Rome (het zijn dus gewoon Italianen die romeinen) veroverden ze land na land. Uiteindelijk belandden ze ook in ons land maar kwamen niet verder dan de grote rivieren. Misschien dat daarom het carnaval uitsluitend onder de grote rivieren wordt gevoerd? Want hoewel de romeinse strijders van een potje knokken hielden, waren ze ook dol op feesten waarbij flink gegeten en gedronken werd. Dat deden ze dan ook bij boorkeur liggend. Mooie gezelschapsdames waaiden koelte toe en zorgde voor de aanvoer van druiven en wijn. Hoe bourgondisch wil je het hebben? Het bekendste kostuum voor romeinse carnavalskleding dames is dan ook de uitrusting van een romeinse soldaat of de gezelschapsdame. Kijk ook eens bij Venetiaanse carnavalskleding voor carnaval op zijn Italiaans!

Romeinse dames superieur in carnavalskleding

Tenminste, dat zou Caesar, de heerser van de romeinen zo gewild hebben. We kennen hem van het laurierkransje op het hoofd, de lange romeinse jurken (voor mannen!) en het liggend eten van druiven. En natuurlijk zijn enorme haakneus. En voor de carnavalskleding dames is Cléopatra natuurlijk het rolmodel, de bloedmooie Egyptische koningin ten tijden van het Romeinse rijk, bekend om haar grote neus en enorme ogen. Bij het thema Romeinse carnavalskleding kun je dus ook denken aan de oude Grieken. Want al was Cléopatra farao, haar afkomst was Grieks. Neem daarom vooral ook een kijkje bij Historische carnavalskleding dames.

Fop & Feestwinkel