Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest Sinterklaas feest Sinterklaas mijter
Filters

Sinterklaas mijter

Een Sinterklaasmijter kun je natuurlijk zelf maken van een rol rood karton en gouden stroken. Tenminste wanneer je een Sinterklaasmijter moet maken voor je kind op de kleuter- of basisschool. Kinderen zijn dol op verkleden en mutsen en hoeden lenen zich daar uitstekend voor. Maar wil je zelf voor Sinterklaas spelen dan heb je een echte Sinterklaasmijter nodig. Reken op minimaal €100 voor een luxe mijter.

Toont alle 4 resultaten

Sinterklaasmijter

De kenmerken van een echte Sinerklaasmijter

Een echte Sinterklaasmijter is niet van karton, maar van stof. Fluweel of satijn zijn zeer geschikt. De mijter heeft een voor en achterzijde, maar ook een bovenzijde. Je kunt dus niet het haar van Sinterklaas zien als hij de mijter opheeft. Alleen wat er onder uit komt, plus zijn baard en snor. Omdat het er ook een beetje duur uit moet zien, heeft een mijter ook vaak andere versieringen, zoals edelstenen of brokaat. Brokaat is een soort gebreid goud of ziet er althans zo uit. Super deftig dus.

Sinterklaasmijters van TV

Veel mensen zien de enige echte Sinterklaas op TV. Ieder jaar wordt de intocht van de goed heiligman vertoont. En hoewel de man al duizend jaar oud moet zijn, schat je hem nooit meer dan een jaar of 60. Het is altijd een hele uitdaging om te bedenken wie er nu werkelijk onder die Sinterklaasmijter schuilt. Dat komt natuurlijk ook door die prachtige baard, die elk jaar weer mooier lijkt te worden.

Sinterklaas en de werkmijter

Misschien is het niet opgevallen, maar Sinterklaas draagt verschillende mijters wanneer hij op TV is. Hij heeft zelfs een werkmijter als je het Sinterklaasjournaal wilt geloven. Wil je zelf een Sinterklaasmijter bestellen, kies er dan wel eentje die past bij je Sinterklaaspak. Uiteraard is de mijter van de goed heiligman rood, maar er is zit nogal wat verschil tussen lichtrood en bordeauxrood.

Fop & Feestwinkel