Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Sinterklaaspak

Sinterklaas of de Goed heiligman is een weldoener. Er doen veel verhalen over hem de ronde. Vast staat wel dat lang geleden er een Sint Nikolaas was die veel goede dingen deed voor zijn medemens. Hij was een tijdlang bisschop in Myra in Turkije. Heiligen droegen die in die tijd lange gewaden, en inde katholieke kerk is het nog steeds een gewoonte. Het Sinterklaaspak heeft daarom wel iets weg van een priester of andere geestelijke.

Toont alle 16 resultaten

Sinterklaaspak

Rode mantel en rode mijter

Dat Sinterklaas van oorsprong een heilige was, zie je ook aan het kruis op de mijter en de witte handschoenen en zegelring. Het doet eigenlijk best een beetje denken aan de paus, vind je niet? Sinterklaas praat dan ook altijd heel erg deftig en heel erg geduldig. Nooit zal je Sinterklaas horen vloeken of schelden, per slot van rekening is een hij een goed heiligman. Misschien is het bedaarde praten ook wel een beetje te wijten aan de valse baard. Rustig spreken en langzame gebaren zorgen ervoor dat alles op de juiste plaats blijft zitten.

Jurk van Sinterklaas

Onder de rode mantel draagt Sinterklaas een soort van witte jurk. Wij noemen het de habijt. Dat is handig, want als het buiten koud is, dan kun je onder die jurk je lekker warm aankleden. Eigenlijk bestaat de habijt uit twee delen. Het onderste gewaad dat tot op de grond reikt is de tabberd, en gewaad dat katholieke priesters dragen. Erover heen komt de albe, dat is de witte jurk die het meeste opvalt omdat die met kant is afgezet en tot over de knie reikt. Omdat paardrijden met een tabberd niet te doen is, heeft Sinterklaas in plaats van tabberd een soort broekrok.

Schoenen van Sinterklaas

Sinterklaas draagt nette, zwarte schoenen, geen Nikes! Nikes worden gedragen door de pieten, want die moeten acrobatische toeren uithalen. Sinterklaas hoeft alleen op het paard of op zijn zetel te zitten of een klein stukje, statig,  te schrijden. Een kind die onder de tabberd gymschoenen ziet, weet dat ie genept wordt. Kies dus een paar mooie schoenen uit, liefst met gesp. Hebben je schoenen geen gesp, dan hebben wij wel een handig setje bij je kostuum. Die draag je over je schoenen en maken van gewone herenschoenen in één klap pauselijke stappers.  Paardrijlaarzen kunnen eventueel ook goed passen bij het Sinterklaaspak.

Fop & Feestwinkel