feestwinkelFeestwinkel  20000 artikelen  20.000 producten op voorraad   Snelle verzending  Snelle verzending  Niet goed geld terug  Niet goed, geld terug   Uitstekende klantenservice  Uitstekende klantenservice  Review   Beoordeling 8.8/10

Read more

St. Patrick's Day Kleding en Versiering

St. Patrick's Day

St. Patrick's Day is een Ierse nationale feestdag, maar wordt ook gevierd in de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. De feestdag wordt jaarlijks gevierd op 17 maart. Op deze dag wordt de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdacht. In heel Ierland wordt dit uitbundig gevierd met kermissen, optochten, vuurwerk en openluchtconcerten. Als je de kleding onderstaan gezien heb is je vast niet ontgaan dat het overmatig groen is. Dat is dan ook de kleur van deze dag. Speciaal daarvoor wordt zelfs bier groen gekleurd. 

Inmiddels wordt St. Patrick's Day ook groots gevierd in de Verenigde Staten en Autralië. Dat zijn landen waarheen veel Ieren geëmigreerd zijn. In deze landen worden dan vooral optochten georganiseerd. In New York vindt van oorsprong de grootse parade ter wereld plaats. Dergelijke parades wordt natuurlijk ook in Dublin gehouden. 

Langzaam verspreidt St. Patrick's Day zich over meerdere continenten en landen. Sommige niet Ierse mensen noemen zich dan zelfs "Irish for one day". 

Buiten dat het hier gaat om een Iers volksfeest is het ook een christelijk feest dat door de Katholieke kerk, de Ierse kerk en andere kerken gevierd wordt.

Vrijwel altijd valt de dag in de vastentijd, soms zelfs in de "Goede Week". Als dat zo is wordt de feestdag verschoven naar de tweede maandag na Pasen.

Meer weten of Het St. Patrick's Festival. Bezoek dan de officiele website St. Patrick's Festival

Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. st Patrick's day buttons | D&G Feest en Carnavalswinkel
    Patrick Day buttons
    € 8,99
  2. ST Patrick Day set | D&G Feestwinkel
    st Patrick Day set
    € 9,99
Tonen als Foto-tabel Lijst

18 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Iets anders te organiseren dan een St. Patrick's Day?

St. Patrick's Day is een sub-categorie uit de categorie Themafeest . Zoek je iest voor een ander Themafeest ? Kijk dan eens in de bovenliggende categorie: Themafeest . Vind je dan nog niet wat je zoekt start dan gewoon op onze hoofdpagina. Heeft u een vraag over een product dan kunt u natuurlijk ons altijd een e-mail sturen via info@fopenfeestwinkel.nl, of u stuurt een bericht via de contactpagina. Liever onze kleding in het echt zien of huren? Kom dan naar onze winkel:
De Vest 24 5555 XL Valkenswaard
Nederland