Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest St. Patrick's Day
Filters

St. Patrick's Day

St. Patrick’s Day is een Ierse nationale feestdag, maar wordt ook gevierd in de Canadese provincies Newfoundland en Labrador. De feestdag wordt jaarlijks gevierd op 17 maart. Op deze dag wordt de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdacht. In heel Ierland wordt dit uitbundig gevierd met kermissen, optochten, vuurwerk en openluchtconcerten. Als je de kleding onderstaan gezien heb is je vast niet ontgaan dat het overmatig groen is. Dat is dan ook de kleur van deze dag. Speciaal daarvoor wordt zelfs bier groen gekleurd.

st-patricks-day

Toont alle 9 resultaten

Inmiddels wordt St. Patrick's Day ook groots gevierd in de Verenigde Staten en Autralië. Dat zijn landen waarheen veel Ieren geëmigreerd zijn. In deze landen worden dan vooral optochten georganiseerd. In New York vindt van oorsprong de grootse parade ter wereld plaats. Dergelijke parades wordt natuurlijk ook in Dublin gehouden.

Langzaam verspreidt St. Patrick's Day zich over meerdere continenten en landen. Sommige niet Ierse mensen noemen zich dan zelfs “Irish for one day”.

Buiten dat het hier gaat om een Iers volksfeest is het ook een christelijk feest dat door de Katholieke kerk, de Ierse kerk en andere kerken gevierd wordt.

Vrijwel altijd valt de dag in de vastentijd, soms zelfs in de “Goede Week”. Als dat zo is wordt de feestdag verschoven naar de tweede maandag na Pasen.

Meer weten of Het St. Patrick's Festival. Bezoek dan de officiele website St. Patrick's Festival

Fop & Feestwinkel