Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Steampunk

Steampunk kleding voor dames is de laatste jaren erg in opkomst, we hebben een mooie collectie in onze feestwinkel, kijk ook eens bij steampunk accessoires.

 

Resultaat 1–32 van de 35 resultaten wordt getoond

Steampunk carnavalskleding

Steampunk carnavalskleding is een mix van historie en fantasie. Het heeft ook raakvlaken met de gothic scene. De carnavalskleding bevat duidelijke Victoriaanse invloeden: het echte stoomtijdperk. Maar ook kleding van voor de eerste wereldoorlog valt onder de categorie steampunk. De hoge hoeden die een beetje weg hebben van schoorsteenvegers en doodgravers, geven de steampunk een duistere maar ook komische aanblik. Ook de vreemde combinatie van uitvinder (meestal heeft de steampunker iets van kijkglazen op het hoofd of om zijn nek) ,rebel en voodoo of black magic maakt het thema steampunk een dankbaar aanknopingspunt voor bijzondere carnavalskleding

Steampunk duister en toch sexy

Tia Dalma uit Pirates of the Carribean is een mooi voorbeeld of hoe steampunk er in de praktijk uit ziet. Surrealistisch en onbegrijpelijk. Duister en toch sexy, bizar en angstaanjagend, surrealistisch en toch aantrekkelijk. Eigenlijk precies wat een mens wil met HalloweenJ. Steampunk is eigenlijk een verhalen soort die een mix is van fantastische, science fiction achtige uitvindingen die plaats hebben in een tijdperk waar stoom de voornaamste drijvende kracht was . Dus ver voor dat elektriciteit werd opgewekt laat staan dat er ethernet bestond.

Steampunk en Harry Potter

De fantasie figuren uit de steampunk komen momenteel tot leven. Niet op de laatste plaats door Harry Potter en games als Warcraft. Daarin zal je opvallen dat ook Historische en Romeinse carnavalskleding goed past bij het thema Steampunk. Ook in Discoveryland op Euro Disney, draait alles om stoom, sciencefiction en uitvindingen van fantasie figuren. Wil je zelf een origineel steampunk carnavalsjurkje of carnavalsjas aantrekken maar heb je nog geen idee wat, dan kun je ook een bezoekje brengen aan de Elf Fantasy Fair die twee keer per jaar plaats heeft. Met een paar vleugeltjes op je carnavalsjas en een paar jampotjes als brillenglazen, komt jouw steampunk figuur al aardig tot leven. En het leuke is dat je niet hoeft te wachten tot het carnaval is. Speciaal voor steampunk en sprookjes liefhebbers is er ook het jaarlijkse Castle fest op de keukenhof in april. Een goede reden om een extra mooie steampunk outfit uit te kiezen.

Fop & Feestwinkel