Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Steampunk kleding

Steampunk is een way of life maar ook een populair thema tijdens de carnaval, kenmerkend zijn de tandwielen en de kleur brons.

Net als punk, is steampunk een kleding stijl van een beperkte groep outsiders. Beetje weirdo, beetje Michael Jackson misschien wel. Een mix van historische kleding, uniformachtige jassen en hoge hoeden bepalen de stijl van deze carnavalskleding. In het dagelijkse leven zouden onze carnavalsjassen het goed doen bij de steampunk liefhebbers, vooral de lange zwarte met veel knopen en gespen.

Toont alle 18 resultaten

 

Steampunk en zwarte piratenjassen

De steampunk is geïnspireerd door het pre-elektrische tijdperk, oftewel de tijd dat alles nog mechanisch ging en door stoom werd aangedreven. De radertjes die essentieel zijn om een mechanisme te laten bewegen, zie je dan ook terug in de steampunk kleding. Ook het uitvindersbrilletje, een soort van jampotjes gevat in leer, mag niet ontbreken. Deze zijn afgeleid van de ouderwetse pilotenbril. Zo eentje uit het begin van de 19e eeuw toen de gebroeders Wright voor het eerst het kanaal overstaken met hun tweedekker. Maar dan met lange, puntige studs.

Middeleeuwse inspiratie voor steampunk

Kijk naar de steampunk carnavalskleding en je ziet de oude adel uit de 17e en 18e eeuw voorbij komen. Een beetje excentriek, zoals Scrooge uit a Christmas Carol. Of captain Banes uit de Onedin Line. Kortom, je hoeft niet verlegen te zitten om inspiratie. De basis leg je uiteraard met onze speciale piratenjas in deze stijl of het kostuum Charlie of King Coldbath. Het enige wat jij moet doen is een gelijksoortige dame aan de haak zien te slaan. Dat is niet zo heel moeilijk, want ook voor dames hebben wij carnavalskleding steampunk. Verder kun je natuurlijk ook kijken bij de categorie piraten carnavalskleding.

Fop & Feestwinkel