Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Tiroler broek heren

Een tiroler broek is een kostuum dat gedragen wordt tijdens het Oktoberfest en tiroler feesten. De klassieke en meest bekende tiroler broek is natuurlijk de echte lederhosen : een leren broek die opgehouden wordt door bretels in dezelfde stijl en van hetzelfde materiaal. Een tiroler broek bestaat in verschillende lengtes.

Toont alle 5 resultaten

Tiroler broek heren

Welke lengte Tiroler broek?

Meestal worden de korte broeken, ongeveer tot halverwege het dijbeen, door jonge jongens gedragen. Het is een heel ouderwets kostuum, maar wordt nu nog steeds door padvinders in Duitsland en Frankrijk gedragen. Volwassen mannen dragen de tiroler broeken tot op de knie, of daar net overheen. Tiroler broeken zijn altijd afgewerkt met borduursels, knopen en strikken die typisch zijn voor de streek waar de broek vandaan komt. Mooi passend bij de Tiroler overhemden trouwens.

Goedkope of dure Tiroler broek?

Ooit was de tirolerbroek een echt werkmanspak, gedragen door mannen die buitenwerk deden in de Alpen. Tegenwoordig is het vooral een kostuum dat internationaal bekend staat als de enige outfit om Oktoberfest in te vieren. Er is geen betere manier om in de feeststemming te komen dan de kleding te dragen die daarbij past. Dus bestel nu je tiroler broek via onze webshop!

Fop & Feestwinkel