Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Tirol

De lederhosen slaat tijdens carnaval altijd een goed figuur. Traditie getrouw is het de kleding die men draagt tijdens volksfeesten in het Zuiden van Duitsland en het aangrenzende Tirol. De lederhosen schept een typisch kluchtig feest sfeertje, dat uitstekend past bij carnaval. Misschien komt dat vanwege de associatie met de grote pullen bier waarmee figuren in lederhosen vaak gespot worden tijdens de oktoberfeesten.

Toont alle 10 resultaten

Carnavalskleding à la Tirol

Gezeten aan de biertafel staat de lederhosen garant voor eenvoudig lol trappen. Na het nuttigen van enige maBen Bier, mag er ook op de banken gedanst worden, maar niet op de tafel. En dat alles onder begeleiding van de trekzak (accordeon) of lepelgeroffel. Natuurlijk ontbreken blaasinstrumenten niet. Kortom carnaval en Tirol hebben heel veel gemeenschappelijk. Jetzt geht’s los!

Jodelen in Tirol met Lederhosen en alpenhemd

Terwijl Heidi rondhuppelt tussen de alpenbloemen, komt de Tiroler Bube haar het hof maken in zijn korte leren broek. Hij jodelt wat tussen de bergen en slaat zichzelf eens op de dijen en hakt ondertussen wat hout. Hoewel het shuhplattern uiterst serieus beoefent wordt, alsof het een olympische tak van sport betreft, werkt de uitvoering immer op de lachspieren van niet ingewijden. Waarschijnlijk omdat je dit tijdens carnaval echt niet moet proberen na je eerst liter(s) bierJ.

Aangeschoten imago van de Lederhosen aus Tirol

Met een lederhosen kun je zowel de stoere houthakker uithangen als je stadse knul “Keesje” die een man wordt op het platteland van Maasbree, uit het lied van Pater Moeskroen. De korte broek is misschien niet echt geschikt voor het koude Nederlandse carnaval, maar met een paar lange kousen, een paar bergschoenen en een alpenhemd blijf je vast en zeker warm. Op het hoofd een jagershoedje. Met veer. En natuurlijk een dirndl (of meer) aan de armJ. Heb je liever een wat volwassener (langere) outfit kijk dan eens bij cowboys voor lange leren broeken. Ga je liever in een (lange) rok dan is een romeinse of kerkelijke outfit misschien wel iets voor jou. Ook bij exclusieve carnavalskleding vind je een groot aantal carnavalspakken waarmee je een verpletterende indruk kunt maken.

Fop & Feestwinkel