Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Toneel kwaliteit hoeden

Een hoed maakt je outfit pas echt af. Wat is een piraat zonder steek, wat is een baron zonder hoge hoed en hoe zou je ooit een cowboy kunnen zijn zonder leren hoed? Daarom vind je bij fopenfeestwinkel niet alleen bijna alle denkbare kostuums, maar ook hoeden van toneelkwaliteit. Dat wil zeggen dat onze hoeden niet van plastic zijn of van kunststof, maar van wol of van leer.

 

Resultaat 1–32 van de 80 resultaten wordt getoond

Hoeden van toneelkwaliteit

Hoewel het natuurlijk niet de bedoeling is dat je op je hoed gaat zitten, kan een goede kwaliteitshoed veel meer hebben dan zijn goedkopere broertje van kunstvilt of plastic. Bovendien is wol een natuurlijk materiaal, waardoor een hoed van wol veel prettiger draagt dan een synthetische. Wol ademt en is water- en vuilafstotend, heel handig dus om te gebruiken als materiaal voor een mooie hoed. Je stopt je hoed nu eenmaal niet in de wasmachine. Wanneer je kiest voor een goede hoed, dan zal deze veel minder snel vuil worden wanneer je kiest voor een wollen hoed.

Wol of wolvilt perfect voor kwaliteitshoeden

Hoeden van wol zien er niet uit als gebreide mutsen. Bij wollen hoeden moet je denken aan hoeden van vilt. Het vilt ontstaat wanneer je wol overgiet met heet water, de wol vervilt. Bekende vilten hoeden zijn bijvoorbeeld de bolhoed (denk aan Charlie Chaplin), de hoge hoed van hooggeplaatste personen (de circusdirecteur, maar ook de burgemeester of bromsnor, de veldwachter uit Swiebertje) en de driehoekige hoofddeksels van piraten en prinsen. Vaak voorzien van een lange veer waardoor ze er extra zwierig uitzien wanneer je deze hoed afneemt als begroeting. Ook de fedora, ofwel gleufhoed van gangsters en jaren 50 diva’s als Greta Garbo, is origineel gemaakt van wolvilt.

Prijskaartje hoeden van wol

Een goede kwaliteitshoed is duur. Tenminste, dat wordt beweerd. Maar onze wollen vilthoeden kosten rond de veertig, vijftig euro. Daarvoor heb je dan wel een hoed die prettig zit, niet kriebelt, waar je haar niet vet van wordt en die ook nog eens brandwerend is. Wol is puur natuur en dat merk je. Wil je toch liever iets goedkopers, kijk dan eens bij onze strooien hoeden, de zogenaamde Ibizahoeden. Deze zijn minder warm en dus prima geschikt als zonnehoed op een tropische party. Wil je het helemaal goedkoop houden dan maak je hem zelf. Een hoedje van papier. We hebben ze zelfs kant en klaar bij onze rubriek feestversiering.

Onderhoud kwaliteitshoeden

Heb je eenmaal zo’n prachtige hoed in huis dan hoeft hij weinig onderhoud. Mocht er een vloeistof opvallen, dan kun je deze het beste droog deppen. Moet je toch een vlek verwijderen, gebruik dan een wolwasmiddel en spoel na met azijn. Niet wringen of nat ophangen, maar zo neer leggen dat hij in vorm blijft. Wanneer je de hoed niet draagt, berg je hem stofvrij op in een hoedendoos. Dan heb je gegarandeerd levenslang plezier van hoeden met toneelkwaliteit. Een toneel kwaliteit hoed past goed bij kwaliteits carnvalsjassen voor mannen.

Fop & Feestwinkel