Menu
  • Beoordeling 8.8/10
  • Fysieke winkel in Valkenswaard
  • Snelle verzending
  • Getoonde voorraad = winkel voorraad
  • 20.000 artikelen op voorraad

Carnaval 2017 terugblik

Carnaval 2017 terugblik

Terugblik carnaval 2017

Limburg hield het dit jaar nagenoeg droog, in Brabant regende het vooral op maandag. Tipje voor de je carnavalsoutfit 2018: een carnavalsjas is echt een must! Jammer genoeg waren er ook weer wat kleine incidenten, maar gelukkig geen zware ongelukken zoals vorig jaar. Wel werd een carnavalsvereniging van deelname uitgesloten, omdat er in de buurt van hun loods een drugslab was gevonden. Hier had de carnavalsvereniging zelf niets mee te maken, een lokaal CDA bestuurslid waarschijnlijk des te meer. http://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2017/carnavalsvereniging-gedupeerd-door-drugslab/. Zuur dus voor die club, alle moeite voor niks. Want ze mochten de loods niet eens in, waar hun praalwagen stond. Dan maar op kousenvoeten in de optocht?

Herkansing zondag 19 maart

De Ossenkoppen hebben er gelukkig wat op gevonden. De gedupeerde carnavalsvereniging uit Leende kreeg meteen een free ticket voor een plaatsje in de halfvasten optocht. Normaal gesproken mag je alleen meedoen als je bij de beste drie bent geëindigd in je eigen dorp, maar nu werd er dus een uitzondering gemaakt. Omdat dit een hele bijzondere optocht is, zeg maar de Champions league onder de carnavalsoptochten, was de gedupeerde vereniging hartstikke blij hiermee, maar weten ze nog niet of ze meedoen. Het is maar de vraag of het onderzoek dan al is afgerond..

#FreelolmakersLeende

Zou ik zeggen. Want wat heeft een praalwagen met een drugslab te maken? Wie stopt er duizenden uren aan werk in een praalwagen als dekmantel voor een drugslab? Onwaarschijnlijk.  Een praalwagen heeft te maken met feesten, carnaval en uitzinnige lol en heel veel liters bier, maar drugs, ho maar. Ze huurden de loods van een lokale CDA bestuurder die ook van niks wist, zei hij. Gek genoeg is de man in 2012 in opspraak gekomen toen er brand uitbrak in een caravanstalling, ook op zijn erf. Het bleek toen om een hennepkwekerij te gaan. Waar rook is vuur, en mij lijkt het wel duidelijk hoe de praalwagen er volgend jaar uit zal zien. Inspiratie genoeg.

Halfvastenfeesten 18 maart

Oss weet van geen ophouden, want hoewel officieel de vastentijd is aangebroken, vindt Oss dat geen reden om halverwege niet even een feestje te organiseren. Je raadt het al, halfvastenfeesten. Wil je op bezoek, houdt er dan rekening mee dat blauw en geel de kleuren van het carnaval van Oss zijn. Dus neem in ieder geval een feesthoed of sjaal mee in die kleur.