feestwinkelFeestwinkel  20000 artikelen  20.000 producten op voorraad   Snelle verzending  Snelle verzending  Niet goed geld terug  Niet goed, geld terug   Uitstekende klantenservice  Uitstekende klantenservice  Review   Beoordeling 8.8/10

Venetiaans Carnavalskleding Dames

Het carnaval in Venetië is een carnavalsfeest waar anonimiteit voorop staat. Gedurende dit 12 dagen durende carnavalsfeest in Venetië is iedereen uitgedorst met uitbundige kostuums, een cape en masker. De cape en masker hebben als doel niet herkenbaar over straat te kunnen lopen. Hieronder een selectie van de Venetiaanse capes die jou gedurende carnaval gegarandeerd onherkenbaar maken.

Carnavalskleding dames Venetiaans

Venetiaanse carnavalskleding heeft veel weg van het Braziliaanse carnaval. Pracht en praal, een overdaad aan veren, Venetiaanse carnavalskleding ademt rijkdom en allure, maar ook intriges. Dat komt door het Venetiaanse masker. Venetiaanse carnavalskleding is ook een beetje duister en geheimzinnig. Een cape als carnavalsjas past prima bij Venetiaanse carnavalskleding

Venetiaans Bal masqué

Venetië is de bakermat van het bal masqué, het gemaskeerde bal. Er wordt wel gezegd dat dit de voorloper is van ons carnaval, dat gemaskerde bal in Venetië. Nu nog steeds wordt dat carnaval uitbundig gevierd en duurt maar liefst 12 dagen. Een dergelijk bal zat altijd vol intriges en geheime romances, want met een maskertje op konden alle remmen los. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we ook in de categorie Historische carnavalskleding, flink wat Venetiaanse carnavalsjurkjes en carnavalsjassen tegen komen.

Napoleon verbiedt het dragen van maskers

Vaak leidden dit tot minder feestelijke gebeurtenissen, vergelijkbaar met het vele geweld rond het carnaval in Rio. Want hoewel het Braziliaanse carnaval vooral een parade lijkt van bloedmooie vrouwen, wordt op de achtergrond geroofd en gemoord. Een crimineel valt nou eenmaal niet op wanneer hij zich in clownspak tussen de carnavalsvierders begeeft. In Venetië was het dragen van maskers normaal, ook als het geen carnaval was en men anoniem over straat wilden gaan. Napoleon verbood daarom het dragen van maskers. Alleen tijdens het carnaval was het dragen van maskers en Venetiaanse carnavalskleding nog toe gestaan. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Jurkje en jas blue chique
  Jurk en jas dames blue turquoise chique
  al vanaf € 59,95

  Alleen in de winkel te koop. Niet online

 2. Ghotic Dress
  Gothic dress
  al vanaf € 59,99
 3. Roze cape met capuchon
  Roze cape met capuchon
  Nu € 9,99 € 24,99
 4. Venetiaanse set dames
  Venetiaanse set rood
  € 39,99
 5. Cape satijn paars
  Cape satijn paars
  € 24,99
 6. cape wit satijn
  Cape satijn wit
  € 24,99
 7. Cape satijn Goud
  Cape satijn Goud
  al vanaf € 22,95
 8. Venetiaanse kleding D&G
  Gothic paars
  al vanaf € 45,99
Tonen als Foto-tabel Lijst

23 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Meer zien dan alleen Venetiaans Carnavalskleding Dames?

Venetiaans Carnavalskleding Dames is een sub-categorie uit de categorie Carnavalskleding Dames. Zoek je andere carnavalskleding voor dames? Kijk dan eens in de bovenliggende categorie: Carnavalskleding Dames. Vind je dan nog niet wat je zoekt start dan gewoon op onze hoofdpagina. Heeft u een vraag over een product dan kunt u natuurlijk ons altijd een e-mail sturen via info@fopenfeestwinkel.nl, of u stuurt een bericht via de contactpagina. Liever onze kleding in het echt zien of huren? Kom dan naar onze winkel:

De Vest 24 5555 XL Valkenswaard
Nederland