Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Filters

Venetiaans

Venetiaanse carnavalskleding is historisch gezien de enige echte carnavalskleding. Maar weinig mensen weten dat Venetië de bakermat is van het Carnaval. En nog steeds is het carnaval in Venetië zeer de moeite waard. Traditie getrouw was het een gemaskerd bal van rijke dames en heren. Dit is ook de reden dat Venetiaanse carnavalskleding zo exclusief en overdadig is. Het valt wel een beetje te vergelijken met de huidige glamour en glitter carnavalskleding. Alleen overheersen de veren veel meer, net als bij het Braziliaanse carnaval in Rio.

 

Toont alle 10 resultaten

Venetiaanse carnavalskleding voor heren

Voor dames is veel meer keuze dan voor heren, maar één ding staat vast, moeilijk is het niet om je te verkleden als iemand uit de Venetiaanse tijd. Een lange cape in een donkere, duistere kleur (zwart, bordeauxrood, paars) en een gezicht bedekkend masker op een stokje zijn al voldoende om je een aristocraat op bordeelsluipers te voelen.

Maskers must bij Venetiaanse carnavalskleding

In de tijd van Napoleon liep men zelfs met dergelijke maskers over straat als het geen carnaval was. Gewoon om niet herkend te worden. Napoléon vond dergelijke anonimiteit ongewenst en terecht. De misdaad vierde hoogtij in die dagen. Napoléon besloot dan ook het dragen van maskers te verbieden. Behalve dan tijdens carnaval. En zo is het bal masqué nog steeds een hoogtepunt in Venetië. Maar liefst 12 dagen lang duren de feesten.

Jokermasker en Venetiaans goud

Goud en zilver zijn populair omdat ze de suggestie van rijkdom wekken. In combinatie met blauw heeft het ook een zeer adellijke uitstraling. Kijk maar eens bij de koningspakken in sprookjes of de andere adellijke kostuums in de afdeling historische kleding. Juist wanneer je maar een arme sloeber bent is het heerlijk om je even een jonkheer, prins of edelman te wanen in zo’n prachtig en exclusief Venetiaans kostuum. Nu nog een Venetiaanse dame vinden en jouw carnaval kan niet meer stuk. Over je jeugdpuistjes hoef je je even niet druk te maken, je zet gewoon de (het) joker (-masker) in.

Fop & Feestwinkel