Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest Sinterklaas feest Zwarte Pieten kraag
Filters

Zwarte Pieten kraag

Zwarte Pieten kraag

Of je er als zwarte Piet “echt” uitziet, hangt zeker niet alleen van je kleur af. In 2016 bewezen de regenboog Pieten al dat het kinderen niet uitmaakt of zwarte Piet zwart, wit of pimpelpaars is, zolang hij maar gek doet en pepernoten strooit en eruitziet als een zwarte Piet. Dus Pietenpak, zwarte krullen, oorbellen en een smetteloos witte kraag. Aan de kraag herken je zwarte Piet!

Toont alle 17 resultaten

Waarom de zwarte Pieten kraag wit is

Waarom de zwarte Pieten kraag wit is, is eigenlijk een raadsel. Want als het hulpje van Sinterklaas door de schoorsteen moet, dan is zo’n witte kraag niet echt handig. Omdat Sinterklaas toch hecht aan een frisse verschijning, moet hij bedacht hebben dat de kraag LOS van het pak kan. Op die manier kan hij snel vervangen worden als er toch een vlekje op gekomen is.

Enkele of dubbele Pieten kraag

De mooiste Pieten kragen zijn de dubbele, die als een soort kolletje of eigenlijk meer molensteen, om de nek van de zwarte Piet hangen. Het worden ook wel pagekragen genoemd. Het zijn ware kunststukjes die als een waaier of slinger openvouwen. Menig kind staat geboeid te kijken naar zo’n dikke witte dubbele kraag waarbij het zwart van de toch wel een beetje angstaanjagende Piet, extra goed afsteekt. Ook al is zwarte Piet zo wit als melk, bij zo’n witte kraag steekt elke huidskleur af.

Losse kraag bij Pietenpak

Een Pietenkraag kan ook een eenvoudig kraagje zijn dat geknoopt wordt. Je draagt hem op je Pietenpak, cape of poncho. De enkele Pietenkraagjes hebben meestal een soort van kantwerk aan de onderzijde, waardoor ze een klassiek effect hebben. Fijn dat je dergelijke kraagjes makkelijk kan wassen, zodat je schmink vlekken op je kostuum voorkomt. Misschien goed idee om wat extra kraagjes te kopen, eentje voor tijdens het schminken en eentje voor erna. En dan misschien ook eentje om mee te eten.

Fop & Feestwinkel