Menu
  • Beoordeling 8.8/10
  • Fysieke winkel in Valkenswaard
  • Snelle verzending
  • Getoonde voorraad = winkel voorraad
  • 20.000 artikelen op voorraad

Flower Power en kinderfeestjes

Flower Power en kinderfeestjes

Empathie en compassie vervangt peace and understanding

Deze hippies nemen niet deel aan protesten en roepen geen “peace man” en ook wordt er niet al te veel geblowed. Liever een witte wijn of nog beter, een glaasje thee en een gluten- en suikervrije brownie. Men leeft het liefst in een gemeenschap met gelijkgestemden en er wordt uiteraard geweldloos gecommuniceerd, dat dan weer wel.

Flower power draait om ik en jij, maar vooral om mij

De flower power generatie van de 21e eeuw is vooral gericht op gezondheid, de eigen gezondheid en met name die van de kinderen die er weer in grote getalen bijhoren. De kruidenvrouwtjes koken alles zelf en bakken natuurlijk geen frietjes maar zorgen voor verantwoorde traktaties, ook op verjaardagen en feestjes. Ze verrassen kinderen op kinderfeestjes graag met eigengemaakte limonade en ingevroren fruit dat doorgaat voor ijsjes. Ook de smoothie is in trek, waarbij lekker knapperig fruit tot moes gemalen wordt zodat kinderen vooral niet hun tandjes hoeven te verslijten op het betere kauwwerk.

Vrouwen en flower power

Flower power mensen zijn vooral vrouwelijk.  Dus eigenlijk is het en soort vrouwen power wind die door Nederland waait. Zelfbewust, uitgerust, energiek, lenig en keigezond. Geen biertjes voor de flower power girl en geen vette bitterballen aan de borreltafel. Maar de vegan hapjes zijn kant en klaar gekocht en de hoeveelheid plastic die dat met zich meebrengt, daar ligt geen mens wakker van. Wegwerp bestek mag alleen weer niet. En roken ook liever niet. Vooral niet wanneer je de peuken niet verzameld en netjes weggooit. Blik is trouwens ook niet ok, om onduidelijke redenen.

The touch van flower power

Maar flowerpower mensen, ze hebben een punt. Want al kom je alleen op de wereld en ga je ook in je eentje (tegenwoordig ook steeds meer in grote getalen), tussendoor hebben we met elkaar te maken en zijn we eigenlijk allemaal gelijk. We zijn het liefst gelukkig, of iets wat daar op lijkt, om Herman van Veen maar weer eens te citeren. Ken je hem alleen van de kletsnatte clowns? Dan wordt het tijd dat je kennis maakt met de rest van zijn liedjes. Want als er iemand een hippie genoemd kan worden is hij het wel.

Behoefte aan verbondenheid

Flower power op kinderfeestjes is helemaal OK omdat het die universele behoefte van de mens aan verbondenheid weer tot leven brengt. Een goed voorbeeld doet goed volgen. Met ikke ikke en de rest kan stikken komen we er niet. Misschien snap je er niks van, maar ik zweer je dat wanneer je je verkleedt als flower power girl en een paar hugs hebt uitgedeeld, je onmiddellijk het verschil zult merken. Peace man! Give love a chance!

 


 [ls1]