Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad

We kunnen online bestellingen niet verwerken in verband met extreme drukte. Kom naar de winkel, heel veel voorraad!

Filters

Productcategorieën

Hippie

Het hippietijdperk begint zo ongeveer in midden jaren zestig en is populair onder tieners en twintigers. Zij zijn de grondleggers van de flower power beweging die onderandere verantwoordelijk is voor de muzikale en sociale revolutie van de jaren zestig en zeventig. Deze flower power beweging komt tot een hoogtepunt gedurende het festival Woodstock.

Resultaat 1–32 van de 51 resultaten wordt getoond

Gedurende de hippietijd werden er veel kleuren gebruikt in kleding. Elke kledingkleur had een betekenis en het “Peace” teken kreeg en speciale betekenis omdat men vooral streefde naar wereldvrede.

Met onze hippiekleding voor dames heeft een variatie aan hippiejurken, lang of kort, en een groot aantal broeken met wijde pijpen. Voor alle hippie accessoires klikt je hier  Hippie en Disco feestje

Hippie carnavalskleding dames

De hippie stamt uit de jaren 60. Flowerpower en hippies horen bij elkaar. Het was eigenlijk een protestbeweging, maar dan een vreedzame. Ze predikten liefde en vrede. Dus als je als hippie naar het carnaval wilt, kies je een mooi gebloemde jurk en hoge laarzen of hakken uit het thema “ hippie carnavalskleding dames”. Je draagt een haarband in je haar en veel bloemen en je tekst is simpel. Roep veelvuldig “Peace man” en “Wow” en je zal heel overtuigend overkomen. Dat de hippies zo cool en traag overkomen heeft alles te maken met het gebruiken van soft drugs, dus als je overtuigend wilt overkomen

Hippie carnavalskleding dames met ban de bom teken

De hippies beschouwden zichzelf als pacifisten en waren tegen de oorlog. Op dat moment woedde er nog een uitzichtloze oorlog in Vietnam tegen het communisme. Iedereen was bang voor de (atoom)bom. Want iedereen wist dat als die zou vallen, niemand het zou na vertellen. De hippies introduceerde dus het ban de bom teken, een soort omgekeerde Y in een cirkel. Deze draag je op je hippiehemd of jurk als teken voor vrede. Muziek uit die tijd staat eigenlijk helemaal in het teken van dat dilemma, vechten of niet. Janis Joplin is een bekende popster uit die tijd met haar songs over freedom. Met disco heeft het echter niets te maken.

Heks of hippie carnavalskleding jaren 60

Kijk je goed naar de vele hippie jurken en haarbanden, dan is het soms moeilijk om heksen en hippies uit elkaar te houden. Eigenlijk hebben ze ook best veel gemeenschappelijk, in ieder geval de kleur paars en de lange steile haren en de haarband. Alleen was het in die tijd veel meer geaccepteerd wanneer je helderziende was. Visioenen werden zelfs moedwillig opgeroepen door het gebruik van LSD en aanverwante middelen. De wilde patronen op de hippie carnavalskleding begrijp je nu waarschijnlijk ook beter. Word je duizelig alleen al van het kijken ernaar? Kies dan een wat rustiger carnavalspak. Kijk eens bij Historische carnavalskleding dames, Braziliaanse –of carnavalskleding dieren voor een iets minder exotische outfit.

Fop & Feestwinkel