Fop en Feestwinkel
Beoordeling 8.8/10
Ook fysieke winkel
Snelle verzending
20.000 artikelen op voorraad
Home Themafeest Neon feesten
Filters

Productcategorieën

Neon feesten

neon feestenGlow party’s zijn helemaal hip. Ben je uitgekeken op huis-tuin-en-keukenfeestjes waar iedereen maar een beetje rondhangt en lusteloos van zijn drankje nipt? Organiseer een glow-in-the-dark party! De belangrijkste benodigdheden zijn fluorescerende kleding en blacklights (plus alle neon accessoires die je kan verzinnen). Door die combinatie lijkt het alsof je gasten lichtgeven of ‘glowen’ in het donker. Een spectaculair effect!

Resultaat 1–32 van de 138 resultaten wordt getoond

Neon party, glow party, blacklight party of glow-in-the-dark party

Dit soort feesten staan bekend onder verschillende namen: neon party, glow party, blacklight party of glow-in-the-dark party. Maar ze draaien allemaal om hetzelfde: fluoriserende kleuren die onder speciale lampen oplichten en een magisch kleurenspektakel opleveren. Overal in het land worden blacklight feesten georganiseerd. Het is vooral een populair verschijnsel op tienerfeesten, dancefeesten, schoolfeesten en  festivals. Zelfs bowlingbanen haken in op deze rage en bieden glow in the dark bowlen aan. Moet je echt eens proberen. Vergeet dan niet zelf óók neon kleding aan te trekken, en vraag je vrienden hetzelfde te doen. Het resultaat is een hallucinerende explosie van kleur en beweging.

Neon en blacklight: spelen met licht

Hoe werkt neon-kleding en blacklight? Even een stukje theorie. Blacklight is ultraviolet licht of uv-licht. Dit licht is niet waarneembaar met het menselijk oog. We maken onderscheid tussen uv-A, uv-B en uv-C licht. Uv-C licht is zeer schadelijk voor de mens. Uv-B licht wordt o.a. gebruikt in zonnebanken. Blacklights geven uv-A licht. Dit is de mildste vorm van uv-straling. Toch is de straling niet geheel ongevaarlijk (maar ja, dat is gewoon daglicht ook niet). Kijk daarom niet te lang direct in het licht van een blacklight.

Fluorescerende kleding loves blacklight

Blacklight heeft een grappige eigenschap. Sommige kleuren en materialen lichten fel op als er een blacklight op schijnt. Een wit shirt bijvoorbeeld. Je gebit. Een vel papier. Stofjes op donkere kleding (ja, helaas ook de roos op je schouders). Dat zijn dan nog ‘normale’ dingen. Helemaal te gek wordt het als het blacklight valt op fluorescerende kleding, verf en feestversiering. Dan spatten de kleuren ervan af.

Nog een weetje: echte fluorescerende kleding ‘glowt’ van zichzelf al. Je hebt dus niet per se uv-licht nodig, maar dat geeft wel een versterkend effect.

Shinen op een glow party, wat heb je daarvoor nodig?

Help! Je bent uitgenodigd voor een blacklight party maar je hebt geen flauw idee hoe je een beetje hip voor de dag kunt komen. Geen stress. Hulp is onderweg. Het belangrijkste is dat je op dat feest GLOWT. Dus leef je uit met neon kleding, schmink, bodypaint, nagellak en alle fluorescerende accessoires die je maar kan vinden. Er is heel veel te koop op dit gebied en alles is gelukkig heel betaalbaar. Hier is een (niet volledig) lijstje van mogelijkheden.

 • Je eigen kleding. Kost je niks! Witte kleding doet het altijd goed onder een blacklight. Dus spit je kledingkast door en kijk wat je hebt liggen. Witte blouse, shirt, sokken, hoedje, handschoentjes. Tip voor dames: draag géén witte beha onder een halftransparante blouse. Je witte beha zal onder een blacklight oplichten als een kerstboom. Dit heeft al voor veel trauma’s gezorgd. J
 • Neon kleding. Doe eens gek en transformeer jezelf in één grote neon kleurenbom. Er zijn neon kostuums, neon jurkjes, neon topjes, neon blouses met en zonder ruches, leggings en zelfs tutu’s in neonkleuren. De typische neonkleuren zijn geel, roze en groen. Combineren mag, nee moet!
 • Neon accessoires. Een neon jurk of blouse is een leuk begin, maar het kan nog veel gekker. Wat dacht je van hairextensions, een pruik, een panty, handschoenen, een hoedje of beenwarmers in neonkleuren?
 • Neon schmink. Ook neon schmink geeft een geweldig WOW-effect. Er is neon haargel, lippenstift, mascara en glitter.
 • Neon bodypaint. Glow-in-the-dark bodypaint geeft verbluffende resultaten. Er zijn ook neon stiften waarmee je je lichaam kunt versieren. Google eens op ‘Neon bodypaint’ om inspiratie op te doen.

Neon party organiseren? Vijf tips

Ga je zelf een glow party organiseren? Gezellig! Hier zijn vijf tips voor een geslaagd feest.

 • Koop, huur of leen blacklights. Hang ze op op strategische plekken in de feestlocatie.
 • Zorg dat de feestruimte donker is. Laat zo weinig mogelijk ‘normaal’ licht binnen. Blindeer eventueel de ramen. Vuilniszakken zijn daar heel geschikt voor. In een donkere ruimte komt het neon beter tot zijn recht.
 • Maak wegwijzers in neon letters. Bijvoorbeeld ‘toilet’, ‘uitgang’ en ‘drank hier!’
 • Zorg voor decoratie. Maak de feestruimte gezellig met ballonnen, guirlandes en slingers. Natuurlijk gemaakt van glow-in-the-dark materiaal.
 • Deel glow-in-the-dark props uit aan je gasten. Bijvoorbeeld glowsticks. Dat zijn van die gekleurde buisjes, je kent ze wel. Als je ze knakt, activeer je ze en blijven ze urenlang gloeien. Leg ook hier en daar neon stiften of verf klaar zodat je gasten zichzelf nog uitbundiger kunnen versieren. Er zijn ook lichtgevende snorren!

Tip: verander je telefoon in een blacklight lamp

Dit is te leuk om onvermeld te laten. Wist je dat je je telefoon kunt veranderen in een blacklight lamp? Vraag me niet hoe het werkt, maar het werkt. Dit heb je ervoor nodig:

 • je telefoon
 • drie stukjes transparante plakband
 • een blauwe stift
 • een paarse stift

Plak het eerste stukje plakband over het flitslampje van je telefoon en kleur het gedeelte dat het lampje bedekt blauw. Plak het tweede stukje plakband over het flitslampje en kleur dat ook blauw. Plak het laatste stukje plakband over het flitslampje en kleur dat paars. Klaar is je blacklight. Gebruik de zaklampfunctie van je telefoon of download een zaklamp-app. Schijn nu eens op fluorescerende kleding of verf. Je zult zien dat het effect hetzelfde is als met een echte blacklight lamp.

Waar kan je al die glow artikelen kopen?

Voor de mooiste en voordeligste neon kleding en accessoires ga je naar de D&G Fop en Feestwinkel. Kijk eens rond in de webshop of  bezoek de winkel in Valkenswaard. Daar vind je een ruim assortiment glow-in-the-dark artikelen plus nog duizenden andere feestartikelen.

 • 1500 vierkante meter feestkleding en accessoires
 • Deskundig en vriendelijk advies van onze medewerkers
 • Tien paskamers
 • Gratis parkeren voor de deur

Fop & Feestwinkel